Tyto plněné bramboráky nasytí každého a zároveň jsou rychle hotové

Plněné bramboráky jsou to nejlepší, co si můžete dát, když chcete zahnat hlad, pořádně si pochutnat a přijmout trochu těch nezdravých kalorií. Zmáknete je do chvilky.

Máte chuť na něco, co ani ve fastfoodech neseženete? Nebo vám má přijít návštěva a vy nevíte, čím byste ji mohli překvapit a potěšit zároveň? Jednoznačnou volbou jsou plněné bramboráky. Ohromíte s nimi každého už jen z toho důvodu, že do těchto speciálních nemusíte přidávat mouku. Zároveň je budete mít velmi rychle hotové a ani za ně nevyhodíte zbytečně moc peněz, tudíž ideální volba snad pro každého.

Ingredience a postup přípravy bramboráčků

Budete potřebovat:

  • Čtyři větší brambory, alespoň jako jedna pěst a půl
  • Dvě vejce
  • Jednu polévkovou lžíci škrobu
  • Dva stroužky česneku
  • Pět set gramů masa dle vašeho výběru (jen musí být mleté)
  • Jednu větší cibuli
  • Krupici
  • Strouhanku
  • Sůl, pepř a vaše oblíbené koření na celkové dochucení pokrmu

První věc je výběr ideálního masa. Sice máte volnou ruku, nejlépe vám ovšem plněné bramboráky budou chutnat s vepřovým masem, na čemž se shodlo více lidí. Další nutnou podmínku je, že by maso mělo být mleté.

Pokud jej nakrájíte na menší kousky, tak to nejspíše také půjde, ale do pokrmu jako je tento mleté prostě sedne lépe. Nyní, když máte vše nachystáno, můžete začít s oloupáním cibule a jejím nakrájením na menší kousky.

Ty hned dejte osmahnout na pánev i s masem, které ze sebe vypustí šťávu a díky tomu nebude potřeba používat olej. Vše hezky promíchejte a přidejte sůl, pepř a koření dle vašeho výběru.

Ideální je například kombinace grilovacího koření s česnekovým, volba je ovšem čistě na vás. Po řádném prosmažení nechejte směs vychladnout a můžete se vrhnout na další krok.

Zpracování brambor je více než lehké

Nejdříve je samozřejmě musíte důkladně umýt a oloupat za pomocí škrabky na brambory. Následně si můžete vzít střední struhadlo a brambory na něm nastrouhat nadrobno. Česnek prolisujte a přidejte jej do hmoty, kterou brambory utvořily. Následně dochuťte solí, přidejte škrob a nakonec vejce.

Rukama těsto prohněťte a vytvořte z nich bramboráky, které následně naplňte masem s cibulí a zabalte do kapsičky. Tu obalte v krupici a strouhance, abyste ji mohli osmažit. Jakmile to budete mít, naplňte si pánev rostlinným olejem a všechny bramboráky na ní osmažte dozlatova. Nyní máte hotovo, pokrm můžete podávat jen tak, se salátkem či s tatarkou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]