Jednoduché těstoviny se smetanovou omáčkou. Tajný recept šéfkuchaře ze slavné restaurace

Těstoviny jsou snadným a zároveň velmi chutným pokrmem. Jejich příprava není nijak náročná a pokud je uděláme se smetanovou omáčkou, dokáží nás zasytit. 

Jedná se oblíbenou a hojně kupovanou potravinu, která se nejčastěji vyrábí z pšenice a pitné vody. Jejich vaření se doporučuje v hrnci se slanou vodou a 1 litr vody nám stačí na přípravu 100 gramů těstovin. Také rozlišujeme těstoviny podle toho, jestli je do jejich přípravy přidáno vajíčko nebo ne. Na trhu ale můžeme najít velké množství těstovin, prodávají se například semolinové, celozrnné, špaldové nebo dokonce i bezlepkové. Ty jsou vyrobené z pohanky, kukuřice nebo rýže. 

Smetanová omáčka je nenáročná, ale dokáže zasytit

Na těstoviny můžeme narazit v jejich různém provedení, vyrábí se v různých tvarech a některé mohou být dokonce plněné. Nejčastěji narazíme na špagety, možností jsou ale i tagliatelle, penne, lasagne, fusilli, gnocchi, tortellini nebo ravioli. Ať už zvolíme jakýkoliv druh těstovin, připravíme je jednoduše podle návodu uvedeném na jejich obalu. Pro následující recept si zvolíme těstoviny, které jednoduše připravíme v osolené vodě. Na 2 porce nám vystačí 300 gramů těstovin. 

Během vaření těstovin si připravíme kuřecí prsa. Ty nejprve omyjeme, následně je nakrájíme na tenké nudličky a v misce je osolíme, opepříme a necháme odležet. Připravíme si pánvičku, na které rozehřejeme olej a kuřecí kousky na ní orestujeme. Jakmile jsou ze všech stran dozlatova opečené, z pánve je vyjmeme a dáme na něj zhruba 20 gramů másla. Jakmile se máslo rozpustí, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a 2 česnekové stroužky.

Jedinečnou chuť celé omáčce dodají houby

Na pánvičku následně přidáme 100 gramů najemno nakrájených hub a společně celou směs orestujeme. Přidáme najemno nasekanou petržel a po chvíli celou směs zalijeme 200 mililitry smetany na vaření. Do směsi přidáme předem připravené kuřecí maso, pánvičku přikryjeme a necháme pár minut vařit. Je zapotřebí celou směs míchat, aby nedošlo k připálení. 

Jakmile máme všechny suroviny připravené, již nám nic nebrání v tom, abychom celý oběd naservírovali. Těstoviny jsou ideální al dente, tedy přesně na skus. Ty následně scedíme a na pánvi smícháme s připravenou smetanovou omáčkou. Celý pokrm podáváme dokud je ještě teplý. Je dobré jej na talíři ještě dochutit sušeným oreganem nebo bazalkou. K sýrové omáčce se také hodí mletá sladká paprika. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]