Šéfkuchař celebrit odhaluje tajemství: pravý recept na špagety Carbonara. Tak dokonalé těstoviny jste snad ještě nejedli

Pokud patříte k milovníkům těstovin, rozhodně si musíte připravit tyto, na které vám nyní dáváme recept. Zamilujete si je.

Špagety Carbonara se v poslední době staly velmi oblíbeným jídlem. A ono ani není divu, jsou totiž skutečně lahodné a jejich chuť si zamiluje snad naprosto každý. Jenže je trošku náročnější je připravit tak, aby chutnaly jako v restauraci. Mnoho lidí si na ně dokonce ani netroufne. S radami od tohoto kuchaře si je ale budete moci připravit i vy. Vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 400 g těstovin
  • 160 g nakrájené pancetty
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • stroužek česneku
  • pepř
  • olivový olej
  • parmezán

Opravdu to zvládnete

Nejprve si na pracovní desku vyskládejte všechny ingredience, které budete potřebovat. Na pánev si nalijte trošku olivového oleje a než se rozehřeje, tak si na kostičky nakrájejte pancettu. Můžete zvolit jakoukoli jinou slaninu, ale pancetta do těchto těstovin zkrátka patří. Tu poté dejte na pánev a nechte ji pořádně osmažit. Každou chvilku promíchejte.

Fotografie: Pexels

Do hrnce si dejte vodu a jakmile se bude vařit, tak do ní položte špagety. Do větší misky si rozklepněte jedno vejce a další dvě oddělte žloutky od bílků. Parmezán si můžete buď nastrouhat a nebo koupit už strouhaný, to záleží jen na vás. Ten poté přidejte k vajíčkům a pořádně zamíchejte. Tuto směs také osolte podle vaší chuti, ale opatrně, protože parmezán je sám o sobě slaný.

A máte hotovo

Vezměte si do hrnku trošku vody z těstovin, protože ji budete později potřebovat. Špagety nyní přendejte do pánve na pancettu. A na ně poté nalijte polovinu vody z těstovin. Druhou polovinu nalijte do vaječné směsi, za stálého míchání. No a nakonec si vaječnou směs nalijte na těstoviny do pánve. A to je vlastně všechno. Promíchejte a můžete podávat. Uvidíte, že budete nadšení.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*