Ochutnejte nejšťavnatější kuře ve svém životě: Připravte je doma na tento italský způsob a neuvěříte vlastním chutím

Kuřecí maso po italsku s rajčatovou omáčkou je vždy skvělou volbou. Připravit ho zvládne naprosto každý, tak to vyzkoušejte.

Kuřecí maso je velmi oblíbené, protože je křehké, lahodné a také velmi jednoduché na přípravu. A na internetu samozřejmě existuje velké množství různých receptů, takže pokud nebudete vědět, co z kuřecího masa udělat, určitě nějaký najdete. Ale jestli se vám nechce hledat, tak tu pro vás máme jeden recept, který když vyzkoušíte, tak si ho rozhodně zamilujete. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecího prsa
  • dle chuti sůl
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • dle chuti pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g rajčat
  • 2 polévkové lžíce oleje

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a přidejte k nim sůl a mletý černý pepř. K masu nyní přidejte pšeničnou mouku a dobře promíchejte. Nyní si na pánvi rozehřejte olej a kuře na něm smažte po dobu asi 5 minut. Poté si nasekejte česnek, cibuli si nakrájejte na půlkolečka a papriku na proužky. Rajčata oloupejte a nakrájejte je na kousky. Poté je dejte do mixéru, přidejte rajčatový protlak a promíchejte.

Fotografie: Pexels

Česnek a cibuli dejte do pánve a opékejte asi ještě dalších 5 minut. Poté přidejte papriku a udržujte na mírném ohni. Po 5 minutách do pánve vložte osmažené kuřecí prsa a také rozmačkaná rajčata. Vařte na mírném ohni asi 25 minut. Když budete mít jidlo hotové, ozdobte ho nějakou zeleninou, například petrželkou a můžete posypat ještě feferonkami. Uvidíte, že budete spokojení. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]