Udělejte si ta nejvláčnější a nejšťavnatější kuřecí prsa s pomocí této chutné marinády

Ne vždy je čas na vaření složitého obědu a právě v tento moment se hodí znát nějakou jednoduchou marinádu, do které jen maso naložíte a dle potřeby kdykoliv připravíte. 

Nikdy není na škodu si trošku rozšířit obzory a naučit se připravit třeba novou marinádu, kterou jste ještě nezkoušeli. Nebudete alespoň jíst pořád to samé dokola a usnadníte si celkovou přípravu masa. Pokud víte, že nebudete mít druhý den čas na složité vaření, pak kuřecí prsa jednoduše naložíte den předem, uděláte třeba bramborovou kaši a ochucená prsíčka už jen doděláte, což vám zabere jen pár minut. A co víc, rozhodně zachutnají i vašim blízkým.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Kuřecí prsa – 3 až 4 kusy
  • Sójová omáčka – 4 lžíce
  • Tekutý med – 1 lžíce
  • Česnek – 2 až 3 stroužky
  • Vejce – 1 kus
  • Kukuřičný škrob – 3 lžíce
  • Rostlinný slunečnicový olej – dle potřeby

Kuřecí prsa omyjte a dle jejich tloušťky je nakrájejte na plátky, poté je příčně rozpulte a nakrájejte je na menší kousky. Dejte je do mísy, ve které je budete nakládat. Přilijte k nim sójovou omáčku a tekutý med. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte je do mísy ke zbylým surovinám.

Velmi důkladně vše promíchejte a nechejte maso na třicet minut odležet. Do jiné mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu kukuřičný škrob, obojí vyšlehejte metličkou. Výslednou kompozici, která by měla být hladká a bez hrudek, nalijte do mísy s masem a vše opět promíchejte. Poté můžete maso nechat odležet na jak dlouho jen budete chtít.

Až se ho rozhodnete připravit, tak nalijte na pánev trochu rostlinného oleje a nechejte ho rozehřát. Poté kousky masa smažte z obou stran dozlatova, dávejte přitom pozor, abyste je při smažení nevysušili. Hotové kousky můžete podávat již se zmiňovanou kaší či rýží, z marinády můžete po přidání smetany na vaření vytvořit i omáčku. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]