Zapomeňte na všechno, co víte o pečení ryb. Tento recept je doslova darem z nebes díky tajné přísadě

Marinovaná ryba

Ryba se u nás na talířích nevyskytuje příliš často, je to hlavně proto, že mnoho z nás neví, jak ji správně připravit. Její příprava ale není tolik náročná, jak se na první pohled zdá.

V případě přípravy ryb máme na výběr mezi rybou říční a mořskou. Říční ryby jsou mnohem více výrazné, mořské ryby chutnají více neutrálně a proto je dobré, je na náš jídelníček zařadit jako první. Kromě toho mají také méně kostí, což je při jejich konzumaci velkou výhodou. Nevýhodou ovšem je to, že jsou mnohem dražší než ryby říční.

Ingredience potřebné na přípravu pečené ryby:

  • kapr bílý – 2,5 kilogramu
  • zelená cibule – 4 kusy
  • koření na ryby – polévková lžíce
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • suché bílé víno – 200 mililitrů
  • rajčata
  • rostlinný olej
  • sójová omáčka – 4 polévkové lžíce
  • jablečný ocet – polévková lžíce
  • med

Marinovaná ryba

Nejprve je zapotřebí ryby očistit

Čistění ryb je velmi nepříjemná a zdlouhavá procedura, bez ní se ale neobejdeme. Každou rybu, kterou chceme přemístit na náš talíř, je zapotřebí nejprve očistit od vnitřností, šupin, ploutví a ocasu. Následně si ji rozdělíme na několik velkých kusů, šířka každého by měla odpovídat zhruba dvěma prstům.

Marinovaná ryba

Rybu dobře dochutíme

Připravíme si zelenou cibulku, kterou nakrájíme nahrubo a také zázvor, který oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rybu umístíme do misky, do které přidáme také zázvor a cibuli a přidáme koření na ryby a sůl. Vše zalijeme rostlinným olejem, aby se nám ryba dostatečně marinovala. Stačit by nám mělo 150 mililitrů, je ale zapotřebí, aby ryba byla v oleji celá ponořená. Rybu necháme marinovat ideálně po dobu jednoho dne, v lednici.

Domácí klobásy

Tyto měkkoučké domácí klobásy jsou tajným receptem, který v Česku nikdo nezná. Jsou hotové do 5 minut

Marinovaná ryba

Rybu tepelně upravíme a můžeme podávat

Po 24 hodinách si vezmeme rybu a její jednotlivé kousky přendáme do zapékací mísy. Na rajčatech uděláme příčné řezy, ke každému kousku ryby jedno z nich vložíme. Celý chod opět přelijeme rostlinným olejem a pečeme na 180 stupňů po dobu 45 minut. Mezitím si připravíme omáčku, na tu bude potřeba smíchat sójovou omáčku s octem a medem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*