Kuřecí maso už nerozmrazuji. Nastrouhám je na struhadle a udělám z nich tímto způsobem výbornou večeři

Pokud nevíte, co máte dělat s nerozmraženými kuřecími prsy, nemusíte ihned panikařit. Tento slaný koláč z nich tvořený vám totiž rozhodně zachutná a i vašim blízkým. 

Stalo se vám někdy, že jste si naplánovali dokonalý oběd, ale večer před spaním jste zapomněli dát rozmrazit maso? Pokud to náhodou bylo kuřecí maso, konkrétně prsa, tak máte jednoduché řešení. Nemusíte narychlo objednávat jídlo z restaurace, či se pokoušet proces rozmrazení urychlit a ohrozit tak celkovou kvalitu pokrmu. Jednoduše si udělejte tento slaný koláč a váš problém bude rázem vyřešen. Navíc chutná tak dobře, že vám to ve výsledku ani nebude líto.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Zamrazené kuřecí prsa – 300 g
  • Tvrdý sýr – 160 g
  • Brambory – 4 kusy
  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Aromatické bylinky a další koření – dle chuti
  • Hladká mouka – 100 g

Brambory nejprve oloupejte a potom je nastrouhejte na hrubém struhadle, dejte je do mísy a vyčkejte pět minut, než pustí škrob. Poté z nich škrob vymačkejte a ještě je pro jistotu propláchněte studenou vodou. Nyní přichází tajemství receptu, kuřecí prsa totiž také nastrouhejte na struhadle nahrubo a dejte je do mísy k bramborám.

Přidejte k nim i mouku a rozklepnutá vejce. Sýr nastrouhejte také nahrubo a dodejte ho do mísy k ostatním surovinám. Přidejte sůl, mletý černý pepř a další koření dle vašich chutí. Ručně uhněťte těsto. Nalijte na pánev trochu rostlinného oleje a vyčkejte, než se dostatečně rozehřejte.

Poté na pánev přemístěte veškeré těsto a důkladně ho rozprostřete. Zakryjte pánev pokličkou a smažte koláč cca 15 minut na středním ohni. Otočte koláč na druhou stranu a smažte ho ještě dalších 10 až 15 minut, opět pod pokličkou. Poté máte hotovo a můžete koláč podávat se zeleninou, salátkem či dipem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]