Manžel mi nadává, že tuhle masovou pochoutku dělám jen o svátcích. Tento lahodný pokrm připraví každý

Pokud přemýšlíte, co nevšedního ještě připravit na sváteční stůl, pak vyzkoušejte tuto zapečenou masovou dobrotu. Příprava je jednoduchá, ale výsledek vypadá luxusně.

Krásné voní vypečenou anglickou slaninou a můžete ji podávat i za studena. Ve slanině se ukrývá vrstvené kuřecí maso a nastrouhaný sýr. Slaninový kabátek pak nejenže dobře vypadá na talíři, ale také luxusně chutná. Příprava této dobroty je přitom mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát. A je hotová za chvilku.

Ingredience na masovou pochoutku

  • 2 kuřecí prsa
  • 200 g anglické slaniny v plátcích
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce sušené zelené cibulky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 150 g šunky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy zapečené dobroty

Nachystejte si menší obdélníkovou formu nebo zapékací misku. Každé kuřecí prso rozřízněte podélně na dvě části. Hranou ruky nebo paličkou pak jednotlivé kusy trochu naklepejte. Maso pak osolte a opepřete. Do pekáčku začněte skládat plátky anglické slaniny tak, aby zůstaly viset přes její okraj. Ty pak je použijete na zabalení celé náplně.

holandská sekaná

Tuhle skvostnou holandskou sekanou mě naučil strýc z Moravy. Manžel vždy nadává, že jí dělám málo

Nyní začněte do pekáče vrstvit jednotlivé ingredience. Naspod dejte dva plátky kuřecího masa. Rajčata a šunku nakrájejte na menší kostičky a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Na maso rozprostřete polovinu rajčat, posypte je lžičkou sušené cibule. Poté posypte polovinou sýra a polovinou šunky. Další vrstva bude sýr, pak šunka, sušená cibule, rajčata a na vše položte zbývající dva plátky kuřecího masa.

Teď je potřeba všechny vrstvy zakrýt visícími plátky slaniny. Pekáček překryjte alobalem a troubu si rozehřejte na 180 C. Pečte přibližně 40 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte jej vychladnout na pokojovou teplotu, aniž byste sundali alobal. Poté masovou pochoutku pokrájejte na menší kousky a můžete podávat.

hotové maso v anglické slanině

Uvidíte, že tento studený masový předkrm všem zachutná. Místo sušené cibulky můžete vyzkoušet i tu čerstvou. Díky rajčatům je pokrm velmi šťavnatý a uvidíte, že jej budete muset dělat častěji, než jen na sváteční stůl. Na podrobný postup se podívejte ve videu níže.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*