Vezměte kuřecí maso, vejce a tyto tajné přísady a dostanete lahodnou roládu za pár korun

Kuřecí roláda

Z kuřecího masa lze velmi snadno připravit chutnou sekanou, která nás zaručeně překvapí svou jemnou chutí, a to hlavně proto, že většinou jsme zvyklí na sekanou vepřovou nebo hovězí.

Sekaná se vyrábí již dlouhá desetiletí, k její výrobě se ale používá převážně vepřové nebo hovězí maso. Pokud ale máme raději jemnější chuť, můžeme sáhnout po masu kuřecím. Takový pokrm se může hodit nejen jako nedělní oběd, ale také jako občerstvení na sváteční nebo novoroční stůl.

Ingredience potřebné na přípravu sekané z kuřecího masa:

  • kuřecí prsa – 1 kilogram
  • petržel – svazek
  • česnek – 3 stroužky
  • vejce – 2 kusy
  • mrkev – kusy
  • červená paprika – ½ kusu
  • sýr – 50 gramů
  • sůl – 1 lžička
  • mletá chilli paprička – ½ lžičky
  • sušená rajčata – 4 kusy

Kuřecí roláda

Příprava rolády není nijak náročná

Nejprve si najemno nasekáme bylinky a česnek, které přendáme do misky. Do misky také přidáme vejce a vše pořádně promícháme. Do misky přidáme také najemno nastrouhaný sýr. Připravíme si sušená rajčata, která zalijeme vroucí vodou a necháme pracovat. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa tak, aby nám vznikly steaky silné 1,5–2 cm.

Kuřecí řízky

Tento recept na měkoučké portugalské kuřecí rolky mě naučila kamarádka po dovolené v Portugalsku

Kuřecí roláda

Maso musíme pořádně propracovat, je to základ celého pokrmu

Kuřecí steaky položíme na potravinářskou fólii, také je potravinářskou fólií zakryjeme. Pomocí válečku nebo paličky na maso kuřecí maso naklepeme na tenké plátky. Rozklepané maso osolíme, přidáme chilli papričku a povrch steaku namažeme vaječnou směsí. Na tuto vrstvu položíme natvrdo uvařená vejce, vedle umístíme plátky papriky a jako poslední vrstvu umístíme kolečka oloupané mrkve.

Kuřecí roláda

Maso zarolujeme a uvaříme

Poslední vrstvou, kterou do sekané použijeme, budou sušená rajčata. Jakmile máme maso navrstvené, zarolujeme jej pomocí potravinářské fólie. Její konce dostatečně zafixujeme, aby nedošlo k tomu, že se nám náplň během tepelné přípravy dostane ven. Připravenou roládu vaříme hodinu v hrnci plném vody, a to na středním plamenu. Poté necháme sekanou vychladnout a ideálně na 8 hodin ji umístíme do lednice.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*