Tradiční recept mé babičky na knedlíky s neobvyklou náplní předávaný z generace na generaci

Fotografie: Nillerdk / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Recepty naši babiček mají rozhodně něco do sebe. Ten, který Vám přinášíme, je více než 100 let starý, přesto Vás nadchne nejen svou jednoduchostí, ale hlavně svou chutí. 

Chutné recepty nemusí být nutně složité, nebo dokonce drahé. Dobré jídlo se dá připravit i ze základních surovin, přesto Vás dokáže nadchnout svojí chutí a originalitou. Plněné knedlíky totiž nemusí být pouze s masem a zelím, dají se připravit i jiným, zcela originálním způsobem.

Ingredience potřebné na neobvyklé plněné knedlíky:

  • 750 gramů pšeničné mouky
  • 600 mililitrů vody
  • 1 lžička soli
  • máslo
  • svazek pažitky
  • 6-7 vařených vajec
  • olej
  • sůl, pepř

Neobvyklé plněné knedlíky, které překvapí

Jako první prosejeme do mísy mouku, kterou následně smícháme se špetkou soli a teplou vodou. Z této hmoty postupně vytvoříme hladké těsto, nejprve pomocí vařečky, poté za pomoci rukou. Jakmile bude mít těsto takovou konzistenci, abychom z něj vytvořili kouli, zakryjeme jej potravinářskou fólií a necháme 10 minut pracovat.

Neobvyklost receptu tkví hlavně v jeho náplni

Mezitím si připravíme máslo, které rozehřejeme na plotně. Z těsta si vytvoříme stejně velké kuličky, které následně změníme v placku a umístíme do horkého másla. Takto připravené placky opět přikryjeme potravinářskou fólií a necháme hodinu v klidu odpočívat. Tento čas využijeme k tvorbě jedinečné a lahodné náplně.

rozbalené máslo
Fotografie: Pixabay

Na obvyklé maso a zelí zapomeňte

Jako první pro přípravu nádivky budeme potřebovat vejce, které si uvaříme natvrdo. Ty následně oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. K takto nakrájeným vejcím přidáme nadrobno nasekanou pažitku, kterou orestujeme na trošce oleje. Směs následně dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

Vše spojíme dohromady a dáme do trouby

Těsto následně vyválíme na malé placky, které postupně plníme připravenou směsí. Vytvoříme tak malé plněné knedlíky, které postupně pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech plný plněných knedlíků umístíme do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů. Pečeme zhruba 35 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*