Italský mistr kuchyně řekl, jak nejlevnější těstoviny z českých obchodů proměnit v kulinářské dílo

Pokud se vám často stává, že vaše těstoviny jsou slepené k sobě, je možné, že je vaříte nesprávným způsobem. Naučte se to dělat správně.

Možná si teď říkáte, že snad ani není možné uvařit těstoviny špatně. Ale když se zamyslíte, přijdete na to, že i vám se už určitě někdy stalo, že vaše těstoviny byly lepivé a namačkané na sobě. Ale nebojte se, stačí, když budete dodržovat těchto pár tipů, a vaše těstoviny budou vždy dokonale připravené a chutné.

Zapomeňte na cedník

Jakmile budete mít těstoviny uvařené, neměli byste je házet do cedníku. Když je totiž necháte dlouho odkapávat, stane se vám, že těstoviny vyschnou a budou se k sobě lepit. V tomto případě už vám nepomůže žádný olej. Celkově byste měli na cedník úplně zapomenout. Nejjednodušší bude, když vylijete vodu z pánve, ale trošku jí tam necháte. Nedovařené těstoviny tak krásně nabobtnají a nebudou se lepit.

Připravte si nějakou omáčku

Ideálně byste měli těstoviny vařit ve vroucí vodě asi 5 minut, poté oheň vypnout a vařit dalších 5 minut. Během této doby se totiž běžné těstoviny uvaří a nikdy se neslepí. No a abyste měli jistotu, že těstoviny opravdu nebudou slepené, měli byste si k nim vždy připravit nějakou dobrou omáčku nebo směs. Těch existuje velké množství a jsou velmi jednoduché.

Jedna z nich je pouze z cibule, mrkve a papriky. Tuto zeleninu si poduste na másle a poté ji jen přidejte do těstovin. Je to jednoduché vylepšení jakýchkoliv těstovin. No a nebo si na těstoviny po dovaření přidejte nastrouhaný sýr, bylinky a například papriku. Receptů na těstoviny je opravdu hodně, takže stačí, když si vyberete jeden. Přejeme vám dobrou chuť!