Knedlíky už zásadně nekupuji. Tomuto domácímu receptu nesahají ty z obchodu ani po kotníky

Domácí knedlíky

Domácí knedlík může být dokonale nadýchaný a plný chuti. Jeho příprava nemusí být tolik náročná, jak se na první pohled zdá. Během několika minut si dokážeme doma vykouzlit luxusní pokrm.

Příprava knedlíků patří obvykle mezi složité, pokud ale známe ten správný recept, můžeme se u tohoto receptu pobavit. Postup je jednoduchý a zábavný, a na jeho konci na nás čeká úžasný výsledek. Pokud toužíte po skvělých domácích knedlících, není nic lepšího než tento recept.

Ingredience potřebné na domácí knedlíky:

  • 1200 gramů hladké mouky
  • 4 vejce
  • 250 mililitrů vody
  • 250 mililitrů kefíru
  • 4 lžíce cukru
  • lžička soli
  • 3 lžičky suchého droždí

Domácí knedlíky

Vláčné těsto na vláčné knedlíky

Nejprve připravte těsto. Začněte tím, že v misce rozšlehané vejce pomocí mixéru. Postupně přilijte vodu a kefír, a pečlivě je promíchejte, dokud nedosáhnete dokonalého spojení ingrediencí. V další misce smíchejte mouku s cukrem, vytvořte důkladnou směs. Přidejte droždí a jemně promíchejte, aby se droždí rovnoměrně rozložilo po celém povrchu směsi.

Cukrové perníčky

Z těchto základních ingrediencí dělám lahodný domácí perník, který mi šetří čas i peníze

Domácí knedlíky

Obě směsi smícháme, vytvoříme homogenní těsto

Nyní postupně přilijte směs s moukou do směsi s kefírem a postupně je za stálého míchání spojujte. Dbejte na to, aby nedošlo k vytvoření hrudek a aby těsto bylo hladké a jednotné. Jakmile máte těsto hotové, nechte ho odpočívat a kynout po dobu 10-15 minut. Tento krok je klíčový pro dosažení nadýchaných knedlíků, proto se neváhejte tomuto času věnovat.

Domácí knedlíky

Jedinečnost tohoto pokrmu tkví v jeho náplni

Mezitím si připravte náplň pro vaše knedlíky. Můžete použít různé ingredience podle vaší chuti a preference. Od brambor přes zelí až po sýr. Po uplynutí času pro kynutí těsta přistupte k formování knedlíků. Vezměte těsto a rozdělte ho na menší kousky. Do každého kousku vložte vaši připravenou náplň a pečlivě zformujte knedlík, aby se náplň dobře uzavřela uvnitř. Knedlíky přiveďte k varu ve vroucí osolené vodě a vařte je po dobu přibližně 15-20 minut, dokud nevynoří na hladinu a nebudou hotové.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*