Bramboráky se sýrem a kuřecím masem

Chtěli byste rychlou, ale chutnou večeři? Připravte si netradiční domácí bramboráky, do kterých se přidává sýr a kuřecí maso.

Tento recept je velice snadný a navíc rychlý. Pokud jste milovníkem bramboráků, vyzkoušejte si i tento netradiční recept. Stačí vám nakoupit pouze pár ingrediencí a většinu z nich budete mít doma. Jestliže vám nevadí smažená jídla, začněte s přípravou netradičních bramboráků.

Jaké ingredience budete potřebovat?

  • 250 gramů brambor
  • 250 gramů kuřecích prsou
  • jedno vejce
  • sůl, mletý černý pepř
  • paprika nebo feferonka (podle chuti)
  • 100 gramů sýru
  • olej na smažení

Příprava netradičních bramboráků

Nastrouhejte syrové brambory na struhadle nahrubo. Pořádně z nich vymačkejte přebytečnou vodu. Pomoci si můžete i utěrkou, do které dáte nastrouhané brambory a začnete je utěrkou mačkat. Poté je dejte do hluboké mísy.

Přidejte předem připravené kuřecí maso. Kuřecí maso by mělo být nasekané najemno. Se sekáním najemno pomůže mixér nebo mlýnek. Maso vložte do mísy k bramborám a přidejte vejce, sůl, mletý černý pepř a papriku nebo feferonky.

Vmíchejte nastrouhaný sýr a vše velmi pečlivě promíchejte. Pokud nechcete celou směs míchat ručně, pořiďte si domácího robota, který za vás vše umíchá. Budete mít méně práce a mezitím, co bude robot sám míchat, můžete si připravit další krok. V dalším kroku se už pustíte do smažení na pánvi.

Na pánev si dejte malé množství oleje a rozehřejte jej. Až bude olej rozehřátý, tak začněte dávat směs na pánev. Směs nanášejte lžící a tvarujte bramboráky. Na vytvoření jednoho bramboráku stačí dvě lžíce směsi.

Bramboráky opečte z každé strany dohněda, aby byly správně udělané. V momentě, kdy začnou zlátnout je pečlivě hlídejte. Za malou chvilku totiž budou hnědé. Kdyby na pánvi zůstaly déle, mohly by se spálit.

Při smažení si vedle pánve připravte talíř, na který dejte vhodnou vrstvu ubrousků / utěrek. Tyto ubrousky poté nasáknou přebytečný olej z bramboráků. Mezi jednotlivé bramboráky můžete také dávat ubrousky. Zbavíte se více přebytečného tuku.

Nezapomeňte k této pochoutce doplnit i zeleninu a podávejte teplé.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]