Vajíčka před smažením na 60 minut do mrazáku. Výsledkem jsou vajíčkové mini placičky

Fotografie: SvětKreativity

Pokud chcete oslnit hosty, nebo zpestřit jídlo dětem, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Stačí vajíčko na 60 minut před přípravou pokrmu zamrazit a následně osmažit.

Vařená nebo lehce osmažená vejce mohou být cenným přísunem potřebných živin. Obsahují skvělé nutriční hodnoty, a navíc je jejich příprava rychlá a snadná. Pokud už vás nebaví jíst vajíčka pouze uvařená, míchaná či osmažená, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Díky zamrazení získáte mini vajíčka, kterými můžete okouzlit nejen své hosty, ale zpestřit svačinu také svým dětem. Jde o hotový gurmánský požitek.

Proč dát vejce před smažením do mrazáku

Tento jednoduchý trik se u vás určitě stane hitem. Tím, že vajíčko před zpracováním vložíte na 60 minut do mrazáku, můžete ve výsledku získat miniaturní vajíčka, která pak jednoduše osmažíte na pánvi. Místo jednoho smaženého volského oka získáte placičky na pohled stejné, ale mnohem menší. Mini vajíčka nakonec nejsou ani větší než sušenka. Poté je stačí jen dozdobit a můžete podávat.

Jak připravit mini vajíčka

Postup přípravy těchto mini vajíček samozřejmě není tak jednoduchý jako příprava míchaných vajec, uvaření vejce nebo rozklepnutí celého vejce na pánev a připravení volského oka. Nejprve dejte vajíčko na 60 minut do mrazáku zamrazit. Po vyjmutí vajíčka z mrazáku se připravte na náročné loupání skořápky. Z vnitřku vajíčka se stala zamrzlá lesklá hmota, ze které nejdříve musíte skořápku oloupat. Před loupáním vajíčka počkejte přibližně minutu, aby šla skořápka od zbytku vajíčka snáze oddělit.

velké vejce
Fotografie: Freepik

Smažení mini vajíček

Jakmile máte skořápku oloupanou, můžete se pustit do dalšího kroku. Tím je nakrájení zmraženého vejce na kolečka. Pomocí ostrého nože nakrájejte vejce na plátky s přibližně stejnou tloušťkou. Rozpalte pánev s trochou olivového oleje a připravené plátky vejce na ni dejte osmažit. Vajíčka smažte tak dlouho, aby dosáhla požadované konzistence. Následně je z pánve vyjměte.

Jak mini vejce servírovat

Takto připravené vejce se skvěle hodí jako základ pro jednohubky, do sendvičů nebo do dětských krabiček na svačinky. Podle toho, komu budete takto připravené vejce servírovat, uzpůsobte i další ingredience. Nezapomínejte, že každý pokrm by měl být vyvážený, proto se k vejcím skvěle hodí jakákoliv zelenina i kousek pečiva. Pohrát si můžete i se stylem, jakým jednotlivé suroviny na vejce naaranžujete.

Zdroj: Dagens

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*