Vyšlehejte 4 vejce s rozinkami a počkejte. Nic jiného už nečekané návštěvě neservíruju, je to naprostá mňamka

rozinky a vejce

Některé strávníky občas omrzí jídlo, které si doposud dopřávali pravidelně a jedná se i o dezerty. Pokud chcete vyzkoušet něco jiného, může to být třeba tento dort.

V případě, že trávíte hodně času v kuchyni, jistě občas oceníte jídla, která nejsou složitá na přípravu a nepotřebujete k nim mnoho surovin. Jestliže si rádi někdy připravíte i dezert, zkuste si příště udělat tento dort, který lze vytvořit z rozšlehaných vajec a rozinek. Uvidíte, že je to opravdová pochoutka.

Ingredience, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto dezertu budete potřebovat následující suroviny:

  • 4 ks vejce
  • 150 g cukr
  • 200 g rozinky
  • 250 ml mléko
  • 15 g prášek do pečiva
  • 250 g mouka

Krém:

  • 300 ml 33% smetany
  • 200 ml kondenzované mléko
  • 100 g ořechy

Příprava lahodného dortu

Až budete mít připravené všechny suroviny, které potřebujete k výrobě tohoto dortu, začněte jej připravovat tak, že si dáte do misky rozinky, poté k nim rozklepnete 4 vejce. Tyto suroviny následně vyšlehejte dohladka s pomocí ručního šlehače. Do hmoty, která vám vznikne, přilijte mléko a vše dobře promíchejte.

ušlehaný sníh

Přidávejte do směsi další suroviny

Do směsi přidejte ještě mouku s práškem do pečiva, vezměte si metličku a vše vyšlehejte do hladkého těsta. Do další misky si dejte bílky, sůl, cukr a vše vyšlehejte. Až vám vznikne sníh, který již neteče, můžete jej vmíchat do první směsi, kterou máte nachystanou.

koláč v pánvi

Slavný smažený koláč na pánvi. Berte 2 jablka a 1 vejce, za pár minut jíte mňamkózní dobrotu

hotový korpus

Upečte si korpus

Protože máte nyní těsto na korpus hotové, rozdělte si jej na 2 díly. Každý díl vlijte do formy. Formy by měly být obě stejné. Korpusy poté dejte péct do trouby na 180 °C na 30 minut. Po dopečení každý korpus ještě rozřízněte podélně, aby vám vznikly celkem 4 korpusy.

rozinkový dort

Dodělejte krém do dortu a máte hotovo

Protože už máte hotové korpusy, zbývá ještě krém. Ten lze vytvořit tak, že dáte do misky kondenzované mléko se smetanou a vše vyšleháte. Každý korpus poté namažte vrstvou tohoto krému, a nakonec ještě každý namazaný kousek posypte nasekanými vlašskými ořechy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*