Skvělý a jednoduchý recept na kuřecí maso se zeleninou a jasmínovou rýží

Kuřecí maso si za poslední dekády získalo svou oblíbenost a proto se podívejte na tento úžasný recept se skvělou kompozicí a mátovým aroma.

Díky tomuto jednoduchému receptu si budete moci vychutnat lahodné kuřecí kousky osmažené v čerstvé zelenině se skvělým mátovým aroma. Správnou chuť kuřeti dodá také přidané koření, na kterém určitě nemusíte šetřit. Jde především o jednoduchý pokrm, takže rýže tvoří skvělou přílohu. Spolu s ostatními surovinami pak tento recept tvoří dokonalou kompozici, kterou si zamiluje každý začínající i pokročilejší kuchař.

Skvělý recept na pokrm s kuřecím masem

Kuřecí maso je velmi oblíbenou potravinou, která najde své využití v mnoha pokrmech a tradičních kuchyních. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, rozhodně jste zde správně. Tento recept na kuřecí maso se zeleninou, rýží a mátovým aroma vás dozajista uchvátí. Krom toho jeho příprava nezabere ani moc času, takže se nemusíte bát, že strávíte celý den za plotnou. Vrhněte se do přípravy a připravte si následující ingredience:

  • 700 gramů kuřecích prs
  • 350 gramů rýže
  • 200 mililitrů vody
  • 3 ks bílé papriky
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • 1 lžička soli
  • Polovina lžičky pepře
  • Polovina lžičky sladké mleté papriky
  • Polovina lžičky mletého nového koření
  • Polovina lžičky sušené máty
Fotografie: Freepik

 Postup pro přípravu

  • Nejprve očistěte červené i bílé papriky, odstraňte semínek a stopky a nakrájejte je prozatím na jemné kostičky.
  • Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno.

  • Rajčata opatrně nakrojte dokola po jejich obvodu, vložte je do cedníku a spařte vroucí vodou. Poté z nich slupku odstraňte a čistou dužninu nakrájejte na malé kostičky.
  • Kuřecí prsa nejprve nakrájejte na podélné proužky a následně je rozdělte na ještě menší kousky.
  • Nyní si rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a orestujte na ní nakrájenou cibulku spolu s paprikami (přidejte až bude cibulka usmažená dozlatova).
  • Když je zelenina natolik osmažená, že pustí šťávu, přidejte k ní do pánve také připravené kousky masa. Za občasného míchání vařte, dokud se povrch masa dostatečně nezatáhne a nezbělá.
  • Do pánve dále vložte nakrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř, nové koření, mátu a sladkou papriku. Pokrm krásně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste asi 8 minut.

  • Následně si vezměte mísu a nasypejte do ní rýži, kterou dále důkladně promíchejte, aby nabobtnala. Pak vodu slijte, rýži vložte do cedníku a propláchněte ji ještě trochou horké vody.
  • Nyní odklopte pokličku z pánve a do masové směsi přimíchejte připravenou rýži. Opatrně a důkladně vše ještě chvíli míchejte, přidejte trošku vodu a pokličku vraťte zpět na pánev, aby se pokrm mohl ještě chvíli dusit. Rýže totiž musí nasát veškerou vodu, aby byla připravená.

  • Nakonec pokrm ještě pořádně promíchejte a poté pánev sundejte. Směs nechte cca deset minut odpočívat, abyste ji mohli rovnou servírovat. Nezapomeňte připravenou porci posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo natí koriandru.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]