Tvarohové buchty s jogurtovým přelivem

Obáváte se, že vaše kynuté buchty budou suché? Tento recept zaručí úspěch ve všech směrech. Díky jogurtovému přelivu zajistíte dokonalou jemnost a vláčnost pečiva, s kterým se můžete chlubit třeba rodinné návštěvě.

Jaké ingredience budete potřebovat na domácí tvarohové buchty?

Před zahájením pečení si obstarejte:

  • 100 mililitrů teplého mléka
  • 100 mililitrů teplé vody
  • 80 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžičku sušeného droždí
  • 1 lžičku krupicového cukru
  • 1 lžičku soli
  • 500 gramů hladké mouky
  • 100 gramů měkkého tvarohu
  • 100 mililitrů jogurtu
  • 1 vaječný žloutek

Jak postupovat při přípravě tvarohových buchet?

Ve velké míse si smíchejte teplé mléko s vodou, cukrem a sušeným droždím. Poté přidejte i vejce, sůl, slunečnicový olej, a nakonec prosátou hladkou mouku. Vypracujte rukama hladké a vláčné těsto, které přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě zhruba hodinu.

Tvoření tvarohových buchet a jejich pečení

Až těsto vykyne, tak jej vyjměte z mísy a dejte na vál.

Rozdělte ho na cca 6 až 8 stejně velkých kousků pomocí ostrého nože a z každého vytvarujte placku.

Doprostřed pak vrstvěte cukrem ochucený tvaroh a dobře zabalte.

Plněné buchty vyskládejte na plech vymazaný olejem a připravte si zapékací jogurtovou omáčku.

V misce promíchejte vaječná žloutek se sto mililitry bílého jogurtu a vylijte na připravené buchty. Dejte péct do trouby na půl hodiny při teplotě 180 °C.

Servírování tvarohových buchet a tipy na závěr

Upečené buchty vyjměte z trouby, posypejte moučkovým cukrem a podávejte po vychladnutí s kávou, čajem, nebo kakaem. Plnit pečivo můžete v podstatě čímkoliv, co máte rádi. Hodit se bude i domácí zavařenina, marmeláda, mletý mák s povidly nebo jemně namleté vlašské ořechy s cukrem.

Buchty lze připravit i na slaný způsob. Pouze omezíte obsah cukru v těstě a pečivo naplníte bramborami s cibulkou či sýrem. Přejeme vám dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]