Jemný a na jazyku se rozplývající piškot s mandarinkami bude chutnat zejména dětem

Piškot s mandarinkami se stane božskou sladkou tečkou za dobrým obědem nebo třeba večeří. Připravený jej budete mít během několika málo minut. Potřebujete jen pár ingrediencí a vykouzlíte skvělý dezert.

Potřebné suroviny na přípravu piškotu s mandarinkami

Než se pustíte do pečením obstarejte si:

  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 200 gramů krupicového cukru
  • 4 vajíčka
  • 250 gramů másla
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 1 a ½ lžičky kypřícího prášku
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 3 lžíce šťávy z mandarinkového kompotu
  • několik kusů nakládaných mandarinek

Jak postupovat při přípravě piškotu s mandarinkami?

V míse si nejprve rozmíchejte vejce s vanilkovým cukrem a tím krupicovým. Poté si v mikrovlnce rozpusťte máslo, nechte krátce vychladnout a vlijte do vajíček. Také přisypte polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto polotekuté konzistence.

Kompletace dezertu a jeho pečení

Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Na něj naskládejte nakládané mandarinky (rovnoměrně po celé ploše). Pak už jen dejte péct do trouby na 40 minut při teplotě 190 °C. Mezitím si připravte cukrový sirup z moučkového cukru a mandarinkové šťávy.

Dokončení piškotu a jeho podávání

Až se piškot s mandarinkami upeče, vyjměte jej na plotnu z trouby, a ještě horký přelijte ovocným sirupem po celé ploše. Nechte vychladnout a poté naporcované podávejte například s kakaem, čajem, nebo dobrou kávou. Přejeme vám dobré chutnání.

Tipy na závěr

Místo ovocného sirupu můžete použít na piškot i čokoládovou polevu, která dezert ještě více chuťově pozdvihne. Pokud nemáte v oblibě mandarinky, lze je nahradit jakýmkoliv ovocem. Hodit se budou třeba jahody, třešně, višně, nebo meruňky. Milovníci kakaa pak ocení i kakaový korpus. Ten snadno připravíte přisypáním kakaového prášku nebo Granka do těsta před pečením.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]