Jemný a nadýchaný jako obláček, to je tento piškot s jablky

Pokud se rozhodnete připravit pro svou rodinu či hosty tento piškot s jablíčky, jistě neprohloupíte. Je totiž mimořádně jemný chutí a také šťavnatý. Jeho přípravu zvládne i cukrář začátečník. Během několika minut bude vaše voňavé pečivo na stole.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu piškotu s jablky?

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • 2 střední vajíčka
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 100 mililitrů mléka
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 5 gramů prášku do pečiva

Na náplň budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • 50 gramů cukru
  • 250 mililitrů mléka
  • 15 gramů kukuřičného cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 2 středně velká jablka

Jak postupovat při přípravě piškotu s jablky?

V první fázi se pusťte do výroby krému do piškotu. V rendlíku si vyšlehejte vejce spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pak přisypte i kukuřičný škrob a vytvořte hladkou homogenní hmotu. Nakonec přilijte mléko a dejte vařit do zhoustnutí na střední plamen za stálého míchání. Dále hotový krém odstavte z plotny a nechte vychladnout.

Mezitím si očistěte jablka od jádřinců a oloupejte je. Ovoce nakrájejte na tenké plátky nebo menší kousky.

Příprava těsta, kompletace piškotu a jeho pečení

Nyní si k ruce vezměte větší mísu a zhotovte si těsto. Vyšlehejte nejprve vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem. Pak vlijte mléko, vsypte prosátou polohrubou mouku, prášek do pečiva a vypracujte polotekuté hladké těsto.

V další fázi zakomponujte pomocí metličky do těsta i kousky očištěných jablíček.

Směs následně vlijte na plech vystlaný pečícím papírem a dobře rozprostřete. Na vrch nastříkejte cukrářským sáčkem vychladlý krém do tvaru mřížky a dejte vše péct do trouby po dobu 30 minut při 180 °C.

Servírování piškotu s jablky

Upečený piškot vyjměte z trouby, pocukrujte a podávejte pokrájený na menší kousky (až vychladne).

Podávejte ideálně se zakysanou smetanou, nebo šlehačkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]