Jemný a šťavnatý piškot z mikrovlnné trouby. Hotový ho budete mít už do čtvrt hodiny

Dokonalý piškot k nedělní snídani nebo svačině snadno připravíte i během čtvrt hodiny pomocí mikrovlnné trouby. Tento recept snoubí celou řadu skvělých surovin, a tak ve výsledku vykouzlíte ten nejchutnější dezert pod sluncem.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu piškotu z mikrovlnky?

Připravte si před pečením následující suroviny:

  • 1 vejce
  • 200 mililitrů jogurtu
  • 170 až 180 gramů krupicového cukru
  • 100 gramů másla
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 120 až 130 gramů polohrubé mouky
  • špetku soli
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • vanilkový cukr

Jak postupovat při přípravě piškotu z mikrovlnky?

Nejprve si v míse smíchejte vejce s cukrem do pěny, pak přidejte rozpuštěné máslo, kakaový prášek, prosátou polohrubou mouku, špetku soli, kypřící prášek, vanilkový cukr a vytvořte polotekuté těsto bez hrudek.

Poté směs vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané silikonové formy (která je vhodná do mikrovlnky) a pečte na nejvyšší výkon asi deset minut.

Servírování piškotu

Až se kakaový piškot upeče, vyjměte ho z mikrovlnky a posypejte na povrchu moučkovým cukrem.

Podávejte vychladlý a pokrájený na kousky například s kopečkem šlehačky, nebo s čerstvým ovocem. Skvělá bude k piškotu i ovocná zavařenina z domácích zásob, nebo marmeláda. Tu ostatně můžete zakomponovat i do samotného těsta. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr

Pokud by se vám zdál piškot příliš fádní, můžete do těsta před pečením v mikrovlnce vložit i kompotované ovoce, například třešně, višně, borůvky, jahody, broskve, nebo meruňky. Tak bude ještě vláčnější a šťavnatější.

Získáte tak prakticky bublaninu, která chutná báječně. Milovníci čokolády zase mohou do těsta přidat nasekané kousky hořké čokolády, nebo té mléčné. Hodit se budou i drcené či mleté vlašské a lískové oříšky. Popusťte uzdu fantazii a mlsejte, jak se vám jen zachce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]