Kefírové tyčinky, kterým nikdo nikdy neodolá

Máte chuť na něco sladkého, dobrého, snadného a netradičního? Tyto kefírové tyčinky jsou tím pravým receptem, který doporučujeme vyzkoušet. Už tajná přísada v podobě kefíru ve vás rozhodně vzbudí zvědavost. A buďte si jisti, že až ochutnáte, tak je začnete péct mnohem častěji a pravidelněji.

Co budete potřebovat?

Nejenom postup, ale samozřejmě i ingredience jsou nezbytné proto, aby se vám tento recept povedl. Co vše budete potřebovat a v jakém množství? Čtěte níže.

  • 500 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 5 šálků mouky
  • 1 balení vanilkového cukru

Připravte si těsto

Z čeho se kefírové tyčinky dělají? Samozřejmě z těsta, které je tou jedinou hlavní ingrediencí a jedinou cestou k dokonalému výsledku. Příprava těsta není nijak složitá, jelikož vám stačí smíchat v míse všechny jednotlivé suroviny. Těsto následně také důkladně prohněteme. Když je hotové, pružné a nelepí se, tak z něho vytvořte bochánek, který nechte při pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.

Vytvořte tyčinky

Když si těsto odpočine, tak ho můžete začít válet na placku o tvaru obdélníku. Potom vezměte do ruky nůž a rozkrájejte placku těsta na menší obdélníčky. Ty se stanou základem vašich kefírových tyčinek. Do každého vytvořeného obdélníku udělejte zářez v samotném středu a potom ho chyťte za kraje a lehce zarolujte. Nic složitého. Takto postupujte i u všech ostatních částí.

Smažte v oleji

Už vás čeká jenom tepelná úprava, která je jednoduchá. Vezměte si hlubší pánev, rozehřejte v ní olej a potom své kefírové tyčinky smažte dozlatova. Následně je vyjměte, nechte okapat, vysušte přebytečný olej a nechte chladnout. Následně už stačí jenom obalit v moučkovém cukru a můžete ochutnat. Je to lahoda, souhlasíte s námi? Tato sladká tyčinka se hodí jako pohoštění pro návštěvu, ale i jako jednoduchý dezert, třeba ke kávě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]