Milovaný recept z dětství milionkrát vylepší tato ingredience. Chleba ve vajíčku nikdy nechutnal lépe

smažené chleby
Fotografie: Freepik

Možná už jste na něj zapomněli. Připomeňte si klasiku, kterou jste jako děti milovali. Obalované chleby ve vajíčku jsou vynikající a rychle hotové.

Říká se, že v jednoduchosti je krása a to rozhodně platí i o této skvělé klasice. Chleba obalovaný ve vajíčku, označovaný také jako smaženka, milovaly celé generace. Je to jednoduché jídlo, připravené z pár ingrediencí, ale chutná skvěle. Smažené chleby ve vajíčku také můžete bohatě obložit sýrem a zeleninou a luxusní večeře je na stole.

Ingredience potřebné na chleba ve vajíčku

  • 4 plátky starého chleba
  • 30ml mléka
  • 3 vejce
  • Sůl pepř podle chuti
  • Olej

Postup přípravy smaženek

Ideální je, pokud k přípravě obalovaných chlebů použijete starší chleba. Nejenže zužitkujete zbytky, ale starší chleba je pro přípravu smaženek chuťově lepší. Vejce si rozklepněte do hlubokého talíře a důkladně rozšlehejte vidličkou. Přidejte pepř a sůl. Můžete přilít i mléko, pokud však chcete silnou vaječnou chuť, můžete použít jen samotná vajíčka.

Na pánvi si rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Chléb v rozšlehaných vejcích důkladně namočte z obou stran, aby se do něj vejce dobře nasákla. Zkontrolujte, zda je pánev rozpálená a krajíc chleba na ni přemístěte. Smažte dozlatova z obou stran. Pokud se chcete zbavit přebytečného tuku, položte usmažený chléb na papírovou utěrku.

Smažení chlebíčků

Chlebíky s masem v těstíčku. Jednoduchá večeře s minimem práce jako od babičky. Kdo ochutná, ten prosí o recept

šlehání vajec
Fotografie: Freepik

Chleby obložte dle vaší chuti

A je hotovo. Nyní si můžete zvolit libovolné zdobení. Vynikající jsou smaženky s plátkovým sýrem, který se na nich stihne ještě trochu rozpustit. Potřít je můžete kečupem, hořčicí nebo trochou majonézy. Obložit je můžete i směsí čerstvé zeleniny. Výborně se na ně bude hodit cibule, pórek, nakládaná okurka, paprika, feferonky nebo rajčata. Opečené smaženky servírujte vždy teplé. Po vychladnutí už totiž nejsou tak dobré.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*