Po těchto koblížcích s jablky se budete moci utlouct. Jsou opravdu velmi dobré

Snad každý člověk jako malý miloval koblihy s jakoukoliv náplní. Tyto s jablkem jsou ještě lepší, než si vůbec umíte představit.

Jablka jsou opravdu velmi zdravé ovoce, ale především děti zkrátka nedonutíte k tomu, aby je jedly jen tak. A právě proto je tu recept na tyto jablečné koblihy. Těsto na tyto koblihy je velmi jednoduché a nenáročné. Za 10 minut ho máte hotové a stejnou dobu poté strávíte u smažení. Takže je to vlastně rychlé a lehké. Co víc si přát?

Co budete potřebovat

Na internetu najdete velké množství receptu na koblihy, ale tento je asi ten nejrychlejší. Je totiž skutečně připravený během několika minut, takže je naprosto ideální například na snídani. Potřebovat tedy budete:

  • vejce
  • 10 g droždí
  • 100 ml vody
  • 5 g vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 200 ml mléka
  • 2 jablka
  • 330 g pšeničné mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • dle chuti olej

Nic na tom není

Nejprve si oloupejte jablka a také je zbavte jadýrek. Přidejte k nim vejce a cukr a rozdrťte tyto ingredience mixérem. Měla by vám vzniknout kaše. Za stálého míchání jablečné směsi vlijte 40 ml slunečnicového oleje, droždí, prášek do pečiva, teplou vodu a mléko. Přidejte ještě mouku a vanilku a promíchejte, mělo by vám vzniknout těsto.

Zakryjte fólií a nechte aspoň půl hodiny odležet. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Nyní dejte na dno pánve naběračku a nalijte těsto. Po nějaké chvíli ho můžete dát na pánev. Toto dělejte se všemi koblihy. Nakonec dejte koblížky na papírové utěrky, aby vstřebaly veškerý přebytečný tuk. Uvidíte, že jakmile ochutnáte, budete naprosto nadšení jejich skvělou chutí. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]