Palačinky patří mezi nejoblíbenější dezerty po celém světě. Abyste však s nimi překvapili, je vhodné znát dobrý recept, díky kterému budou obzvláště křehké a nadýchané.
Pokud patříte mezi milovníky sladkých palačinek, pak je tento jednoduchý recept pro vás jako dělaný. Nejenže budou díky němu ve výsledku obzvláště křehké a nadýchané, ale také nevyžadují mnoho ingrediencí pro přípravu. Kromě toho se jedná o velmi jednoduchý postup, se kterým si hravě poradí naprosto každý začátečník v kuchyni. Ve výsledku však získáte naprosto geniální dezert, který si můžete dopřát po ránu nebo při odpolední kávě. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Křehké a nadýchané palačinky
Sladké dezerty si oblíbilo v poslední době mnoho lidí, a proto není divu, že neustále vznikají nové recepty, které posouvají jejich chutě na čím dále větší úroveň. A právě mezi ty nejzajímavější z nich patří tyto křehké a nadýchané palačinky, jejichž příprava nevyžaduje mnoho ingrediencí, ale přesto jsou ve výsledku naprosto lahodné a překvapí každého člena vaší rodiny. Jedná se navíc o vhodný pokrm pro začátečníky v kuchyni, kteří chtějí ukázat své schopnosti ostatním. K přípravě budete potřebovat následující produkty:
- 180 gramů hladké mouky
- 550 mililitrů pitné vody
- 180 gramů krupice
- 1 čajovou lžičku droždí
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
Skutečné kouzlo těchto palačinek spočívá právě v přidané krupici a jednoduchém postupu, který pravděpodobně překvapí mnoho lidí. Jakmile jej však jednou vyzkoušíte, již nikdy více nebudete chtít připravovat tento chutný pokrm podle jiného postupu.
Postup pro přípravu křehkých palačinek:
- Nejprve si připravte vhodnou mísu a smíchejte v ní krupici, droždí, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přísady pořádně promíchejte a poté k nim prosejte hladkou mouku.
- Jakmile promícháte ingredience, přidejte k nim teplou vodu a uhněťte ze směsi palačinkové těsto. Pokud se objeví hrudky, můžete je rozšlehat ponorným mixérem či jiným prostředkem, který máte v kuchyni.
- Připravené těsto nyní nechte 40 minut odpočívat na teplém místě pod potravinovou fólií a jakmile uplyne stanovená doba, ještě jednou jej pořádně prohněťte.
- Nyní rozpalte pánev, potřete ji trochou oleje a po kouskách začněte připravovat palačinky běžným způsoby, a to tak, aby byli usmažené do zlatova.
- Připravený dezert můžete záhy potřít džemem, čokoládou nebo jakoukoliv jinou pomazánkou, a rovnou jej podávat – záleží pouze na vaší chuti.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Takto připravované palačinky se od těch klasických liší především také tím, že jsou mnohem objemnější. Díky však tomu jsou právě více nadýchané, vydatné a také voňavé. Jedná se proto o ideální snídani, která vás zasytí po celé dopoledne, nebo lahodný dezert k odpolední kávě, který překvapí každou návštěvu. Jejich další výhodou je také skutečnost, že přestože jsou větší, zachovávají si svou křupavost a jednoduchost.
Napište komentář