Křupavá bramborová chuťovka, kterou si zamilujete

Přemýšlíte o tom, jaké druhy jednohubek nebo jaká chuťovka by měla být připravena pro své přátele a známé, které očekáváte na zahradní party? Pak pro vás máme skvělý tip na křupavou bramborovou chuťovku. Její příprava je velice snadná a také rychlá. Za pár minut vykouzlíte dokonalou dobrotu, kterou nadchnete všechny přítomné.

Potřebné ingredience na bramborovou chuťovku

Než se pustíte do práce, připravte si tyto suroviny:

  • půl kila brambor
  • 200 gramů uzeného kuřete
  • 80 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál, nebo čedar)
  • jarní cibulku, čerstvý kopr, případně i česnek

Dále se neobejdete bez soli, mletého pepře a slunečnicového oleje, který budete potřebovat na smažení.

Jak postupovat při přípravě bramborové chuťovky?

Nejprve je nutné uvařit brambory. Ty si oloupejte, omyjte a umístěte do velkého hrnce, následně je zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezměknou. Hotové brambory rozšťouchejte na pyré a nechte vychladnout. Mezitím pokrájejte na menší kousky uzené kuřecí maso a nastrouhejte si i tvrdý sýr na hrubém struhadle. Tyto suroviny pak přemístěte do větší mísy. Přidejte k nim i najemno nasekanou jarní cibulku, čerstvý kopr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se chutě propojily. Nakonec k masu a zelenině ještě vložte rozšťouchané vařené brambory a vytvořte homogenní celistvou směs.

Fáze pečení a servírování

Z hotové bramborové směsi tvořte malé bochánky, nebo i válečky, které umístěte na plech vystlaný pečícím papírem, jejich povrch pomažte trochou slunečnicového oleje a vložte do trouby zapéct na zhruba čtvrt hodiny při 185 stupních Celsia. Upečené bramborové bochánky podávejte teplé, jsou však velice chutné i studené. Skvělá je tato chuťovka například s dipem ze zakysané smetany, nebo studenou sýrovou omáčkou. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]