Křupavé ananasové mini pizzy jsou nejrychlejší teplá večeře, jakou si umíte představit

Šťavnatý čerstvý ananas je tím, co v tomto jídle tvrdí muziku. Pokud ale čerstvý ananas nemáte, nevadí. Svůj díl práce odvede i ananas z konzervy.

Když se řekne chléb, sýr nebo klobása, okamžitě člověku vytane na mysli: „Sendvič“. Kdo je ale kreativní, má víc nápadů. Proměňte obyčejné sendviče v chutné mini pizzy připravené v troubě. Jako s většinou receptů na našem webu si i s tímto můžete trochu pohrát. Klobásy lze snadno zaměnit za salám, nebo šunku a sýr nemusíte používat pouze jeden, ale můžete vytvářet různé kombinace a tím stále nové a nové chuťové zážitky.

Suroviny na 4 porce

  • 500 gramů chleba
  • 170 gramů ananas
  • 200 gramů klobása
  • 200 gramů tvrdý sýr
  • máslo
  • pečící papír

Příprava

Ideální na přípravu tohoto lahodného pokrmu je chléb sendvičový, nebo toustový. Konečné slovo ale máte vy a je jen na vás, které oblíbené pečivo použijete. Každý krajíc chleba potřete tenkou vrstvou povoleného másla. Rozložte chléb na plech vyložený pečícím papírem a dejte ho na dvě až tři minuty do trouby rozpálené na 200 stupňů. Máslo se tak rozehřeje a jeho lahodná chuť tak prostoupí celým krajícem.

Pak chleby vyndejte a můžete je po chvilce začít obkládat. Nejprve zvolte trochu sýra a uzeniny, aby byl ananas izolován od chleba a nerozmočil ho. Pak přidejte kousky ananasu, na něj kousky klobásy a navrch zasypte strouhaným sýrem. Výsledek pak vraťte na 8 – 10 minut do rozpálené trouby. Až tyto mini pizzy ochutnáte, na havajskou pizzu z restaurace si ani nevzpomenete.

Tipy na závěr

Jak jsme už předeslali, můžete své mini pizzy variovat, jak se vám zlíbí. Přesto zde zveřejníme jedno složení, které je moc dobré zvlášť pro milovníky ryb. Na sendviče s rozpuštěným máslem vyskládejte suroviny v tomto pořadí: kečup na potření, cibule, plátky rajčat, kousky konzervovaného tuňáka, na kousky nakrájené černé, nebo zelené olivy a nastrouhaný sýr. Výsledek samozřejmě také zapečte. Po ochutnání zjistíte, že může směle konkurovat variantě s názvem Tonno.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]