Žádná játrová hořkost, jen božská chuť. Udělejte tento restaurační recept a zamilují si je i jedinci, kteří jim zrovna nefandí

játra a jablka

Kuřecí játra jsou v kuchyni často opomíjenou lahůdkou, která si zaslouží místo ve vašem kulinářském repertoáru. Jdou připravit i tak, aby chutnaly i těm nejzarytějším odpůrcům.

Kuřecí játra jsou plná chuti a jsou také nabitá esenciálními živinami. V kuchyni je lze připravit na mnoho způsobů. Tento recept vám dokáže, že chuť jater, kvůli které se jim mnozí vyhýbají, se dá vyladit tak, že zachutnají opravdu každému. Příprava je navíc tak jednoduchá, že se do ní mohou pustit i úplní začátečníci.

Ingredience na přípravu kuřecích jater

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 zelené jablko
  • trocha hladké mouky
  • 3 cibule
  • černý pepř, kurkuma, červená paprika, sůl
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Játra obalte v hladké mouce. Jablka nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců, poté je nakrájejte na plátky. Cibule nakrájejte na půlkolečka. Nyní si na pánvi rozehřejte olej a dejte do ní smažit obalená játra. Smažte je jednu minutu z každé strany. Během smažení je osolte, opepřete a poté je přendejte z pánve bokem do misky.

postup přípravy jater

hovězí játra

Připravila jsem křehká játra podle neobvyklého receptu: Jen se rozplývají v ústech. Zachutnají i těm, kteří je zrovna nemilují

Na prázdnou pánev nyní nasypte jablka a rychle osmažte po jedné minutě z obou stran. Poté jablka také odeberte z pánve a dejte na ni smažit cibuli. Nechte ji osmažit do sklovata a posypte ji paprikou a kurkumou. Nyní si nachystejte zapékací misku a ingredience do ní navrstvěte v tomto pořadí: jablko, cibule, játra. Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby a pečte na 200 °C po dobu 15 minut.

zapékání jater

Jakmile jsou játra upečená, můžete servírovat. Tato pochoutka si určitě najde místo u vás v kuchyni jako rychlá a chutná večeře. Je potřeba také vyzvednout zdravotní přínosy jater, která jsou bohatá na bílkoviny, vitaminy A, B12, železo a kyselinu listovou. Z času na čas by se tak měly objevit na každém stole. V této variantě navíc budou chutnat opravdu skoro všem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*