Kuřecí nugetky jako z fastfoodu

Kuřecí nugetky má rád opravdu každý. Ukážeme vám recept, díky kterému je budete mít hotové za 15 minut a můžete si je buď upéct, nebo usmažit. Je to jednodušší, než si myslíte a jestli chcete potěšit partnera nebo děti, kuřecí nugetky budou to pravé!

Postup je jednoduchý a pomoci vám mohou děti

Budete potřebovat následující suroviny:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 vejce
  • Mouku, strouhanku
  • Koření podle chuti – sůl, pepř a jiné
  • Olej na smažení

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a vložte do hluboké mísy.

Přidejte vejce, které rozšlehejte a osolte, opepřete podle chuti. Můžete přidat i jiné koření, jestli máte rádi pikantní, nezapomeňte na pálivou papriku. Dobře promíchejte.

Dvě vejce rozbijte v samostatné misce, do jiných misek nasypte mouku a strouhanku. Každý kousek masa obalte v mouce, ponořte do rozšlehaného vejce a obalte ve strouhance.

Můžete vyzkoušet dva způsoby přípravy

Jedním z nich je smažení na velkém množství rozpáleného oleje, na střední vysokém ohni a z obou stran dozlatova. Osmažené kousky pokládejte na papírovou utěrku, která vsákne zbytky oleje. Druhou možností je položit obalené kousky na plech s pečícím papírem a péct je 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Nugetky můžete podávat s jakoukoliv omáčkou, můžete zkusit hořčici, majonézu, tatarku. Skvělou přílohou jsou bramborové hranolky, které si také snadno uděláte doma v troubě nebo fritéze. Klidně si doma vyrobte i domácí dip, na které najdete na internetu spoustu receptů, stačí si jen vybrat podle vlastní chuti.

Kromě klasického trojobalu můžete místo strouhanky použít například rozdrcené ovesné vločky nebo cereálie. Místo klasické mouky použijte zdravější varianty, jako je špaldová nebo mandlová.

Chybu neuděláte, ani když do vajíčky přidáte různé bylinky, které máte rádi. I kuřecí nugetky se dají udělat ve zdravější verzi, takže si je můžete dopřát s klidným svědomím.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]