Kuřecí paličky už nebudete jíst podle jiného receptu, zasytí celou rodinu

V dnešní uspěchané době často zapomínáme na správnou výživu, kterou nahrazujeme rychlým občerstvením. Chcete-li si dopřát kvalitní a rychlou večeři, připravte si kuřecí paličky zapečené s bramborami – tento jednoduchý a velmi chutný recept vás dostatečně zasytí, a navíc je v porovnání s klasickým rychlým občerstvením mnohem výživnější. Příprava tohoto pokrmu nezabere více než 15 minut a určen je až pro čtyři dospělé osoby. Pojďme se podívat, jak na něj.

Ingredience potřebné na přípravu zapečených kuřecích paliček s bramborami

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat:

  • kuřecí paličky – 8 kusů (přibližně 800 g)
  • mrkev – 1 kus
  • brambory – 1 kg
  • cibule – 1 kus
  • zelená petrželka – dle chuti
  • sůl – dle chuti
  • pepř – dle chutí
  • kořenící směs na pečené kuře – dle chuti
  • voda – 30 ml

Postup přípravy zapečených kuřecích paliček s bramborami

Tuto výbornou a rychlou večeři připravíte podle následujícího postupu:

  1. Připravte si dostatečně velikou zapékací mísu nebo pekáč.
  2. Kuřecí paličky osolte, opepřete, okořeňte směsí na pečené kuře rovnoměrně po celém povrchu a promněte, aby se koření na mase dobře zachytilo.
  3. Rozložte kuřecí paličky na dno zapékací mísy.
  4. Očistěte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a nasypte na kuřecí paličky do zapékací mísy tak, aby se rovnoměrně rozložila po jejich povrchu.
  5. Očistěte mrkev, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a rozprostřete na cibuli.
  6. Nakonec oloupejte brambory a nakrájejte je na měsíčky.
  7. Rozložte brambory di vrchní vrstvy v zapékací míse, tak aby pokryly celou plochu spodních vrstev.
  8. Brambory posolte, opepřete a přidejte trochu koření.
  9. Nakonec celou směs zalejte vodou, přikryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
  10. Pečte přibližně hodinu a poté fólii sejměte.
  11. Nechte ještě asi 20 minut dopéct.
  12. Jakmile je vše upečené, nasekejte zelenou petrželku a zapečenou směs jí posypte.
  13. Vše ještě jednou důkladně promíchejte.

Vzhledem k typu použité zeleniny je možné recept ozvláštnit také dalšími druhy, jako jsou cuketa či lilek, ale také rajčata. Pokrm lze podávat s jednoduchým salátem z listové či klasické čerstvé zeleniny (rajčatový, mrkvový, ředkvičkový nebo s balkánským sýrem), nebo jej lze ozvláštnit zakysanou smetanou. Oblíbí si jej jak dospělí, tak děti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]