V dnešní uspěchané době často zapomínáme na správnou výživu, kterou nahrazujeme rychlým občerstvením. Chcete-li si dopřát kvalitní a rychlou večeři, připravte si kuřecí paličky zapečené s bramborami – tento jednoduchý a velmi chutný recept vás dostatečně zasytí, a navíc je v porovnání s klasickým rychlým občerstvením mnohem výživnější. Příprava tohoto pokrmu nezabere více než 15 minut a určen je až pro čtyři dospělé osoby. Pojďme se podívat, jak na něj.
Ingredience potřebné na přípravu zapečených kuřecích paliček s bramborami
Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat:
- kuřecí paličky – 8 kusů (přibližně 800 g)
- mrkev – 1 kus
- brambory – 1 kg
- cibule – 1 kus
- zelená petrželka – dle chuti
- sůl – dle chuti
- pepř – dle chutí
- kořenící směs na pečené kuře – dle chuti
- voda – 30 ml
Postup přípravy zapečených kuřecích paliček s bramborami
Tuto výbornou a rychlou večeři připravíte podle následujícího postupu:
- Připravte si dostatečně velikou zapékací mísu nebo pekáč.
- Kuřecí paličky osolte, opepřete, okořeňte směsí na pečené kuře rovnoměrně po celém povrchu a promněte, aby se koření na mase dobře zachytilo.
- Rozložte kuřecí paličky na dno zapékací mísy.
- Očistěte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a nasypte na kuřecí paličky do zapékací mísy tak, aby se rovnoměrně rozložila po jejich povrchu.
- Očistěte mrkev, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a rozprostřete na cibuli.
- Nakonec oloupejte brambory a nakrájejte je na měsíčky.
- Rozložte brambory di vrchní vrstvy v zapékací míse, tak aby pokryly celou plochu spodních vrstev.
- Brambory posolte, opepřete a přidejte trochu koření.
- Nakonec celou směs zalejte vodou, přikryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
- Pečte přibližně hodinu a poté fólii sejměte.
- Nechte ještě asi 20 minut dopéct.
- Jakmile je vše upečené, nasekejte zelenou petrželku a zapečenou směs jí posypte.
- Vše ještě jednou důkladně promíchejte.
Vzhledem k typu použité zeleniny je možné recept ozvláštnit také dalšími druhy, jako jsou cuketa či lilek, ale také rajčata. Pokrm lze podávat s jednoduchým salátem z listové či klasické čerstvé zeleniny (rajčatový, mrkvový, ředkvičkový nebo s balkánským sýrem), nebo jej lze ozvláštnit zakysanou smetanou. Oblíbí si jej jak dospělí, tak děti.