Lahodná polévka z kuřecího masa, zeleniny, hub a smetanové zálivky vás zahřeje na těle i na duši. Vychutnejte si unikátní kombinaci přísad, která je neobvyklá a přitom zdravá.
Některé polévky jsou pro hubnutí a zdravou výživu jako stvořené. Jednou z nich je také tato speciální krémová kuřecí polévka s houbami a zeleninou, která je tak chutná, že se budete olizovat až za ušima. Můžete si jí ale dopřát kolik chcete, o svou postavu se s ní nemusíte bát. Navíc je plná vitaminů a minerálních látek, které naše tělo nutně potřebuje. Je to ta pravá volba v létě, na podzim i v zimě.
Ingredience
- Kuřecí stehna bez kosti a kůže – 700 g
- cibule – 2 ks
- mrkev – 1 ks
- paprika – 1 ks
- houby – 300 g
- hladká mouka – 2 lžíce
- zeleninový vývar – dle potřeby
- nakládané okurky – 3 ks
- 33% smetana – 100 ml
- hořčice – 1 lžíce
- sůl – dle chuti
- mletý bílý pepř – dle chuti
- olivový olej – dle chuti
- bobkový list – 1 nebo 2 ks
Návod na přípravu
Oloupejte jednu cibuli, mrkev a papriku a vše nakrájejte na drobné kousky. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a opečte na něm nejprve cibuli, a když zrůžoví, přihoďte k ní mrkev a papriku a nechte vše chvíli společně restovat. Poté přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, které zprudka osmahněte, podle chuti osolte a opepřete a podlijte zeleninovým vývarem.
Mezitím na pánvi vedle osmahněte na troše olivového oleje druhou jemně nakrájenou cibuli. Když zrůžoví, přidejte k ní na plátky pokrájené houby a smažte obojí dozlatova. Houby osolte a opepřete, zaprašte je hladkou moukou a ještě chvíli společně opékejte. Do pánve přidejte jednu naběračku vývaru z hrnce a vše v ní dobře rozmíchejte dohladka. Poté tuto směs vlijte do hrnce s polévkou a přidejte do něj také jeden nebo dva bobkové listy.
Nakrájejte nakládané okurky nadrobno a vložte je do misky. Přidejte k nim lžíci hořčice a vše zalijte sladkou smetanou. Důkladně promíchejte a vyklopte misku do hrnce s polévkou. Za častého míchání polévku vařte, dokud maso a zelenina úplně nezměknou. Polévku pak ještě případně dochuťte, odstavte z ohně a podávejte.
Napište komentář