Marinované kuře staromódním způsobem: Návštěvy si vždy chtějí přidat. Je to všechno o této tajné marinádě

Když se rozhodnete připravit kuře, měli byste už předem vědět, co si připravíte za marinádu. V tom totiž spočívá celé tajemství.

Asi každý člověk už někdy pekl kuře. Ale věděli jste o tom, že k tomu, aby maso nebylo vysušené, je třeba také udělat nějakou dobrou marinádu? A když budete postupovat podle tohoto receptu, tak připravíte snad to nejlepší kuře, které jste kdy jedli. Opravdu to vyzkoušejte, protože to stojí za to.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Nejdůležitější jsou suroviny na marinádu. Je to jednoduché a také velmi dobré. Už nikdy nebudete mít vysušené maso. Potřebovat tedy budete:

  • jakékoli kuřecí části, 1,5 kg;
  • kefír, 150 ml;
  • sůl, 1,5 lžičky;
  • česnek, 3 stroužky;
  • med, 1 lžička;
  • sójová omáčka, 50 ml;
  • rajčatová pasta, 1 polévková lžíce.

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si osolte a opepřete maso. Zalijte ho kefírem a znova promíchejte. Zakryjte a nechte asi 40 minut marinovat. Smažte porce masa na rostlinném oleji, dokud se neuvaří na každé straně a poté je dejte na nějaký talíř. Všechny osmažené kousky poté dejte na pánev, přidejte nadrobno nakrájený česnek a duste asi minutu a půl.

Přidejte med a rajčatový protlak a sójovou omáčku podle chuti. Nezapomeňte, že jste maso předtím osolili, tak nalijte tolik omáčky, abyste nepřesolili. Můžete přidat i trošku hořčice podle vaší chuti. Během této doby můžete vařit brambory a udělat z nich bramborovou kaši a nebo třeba rýži. Oboje je skvělá příloha. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!