Kuřecí prsíčka v bramborové krajce: Rodinný recept předávaný z generace na generaci. Nejlepší hlavní chod pod sluncem

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami.

Kuře s bramborem miluje téměř každý. Nelze však kuře jen péct a brambory vařit. Recepty je potřeba obměňovat. Přinášíme vám proto tento zajímavý a neotřelý recept z dvou oblíbených surovin, které používá ve své kuchyni téměř každý. Příprava pokrmu je jednoduchá, jídlo přitom na talíři vypadá velice efektivně. A navíc také skvěle chutná.

Potřebujete základní suroviny

Na kuře v bramborové krajce budete potřebovat dvě velká kuřecí prsa, šest středně velkých syrových brambor, jedno vejce, dvě lžíce mouky, 100 gramů strouhaného tvrdého sýra, svazek petržele, rostlinný olej a sůl a pepř podle chuti.

Příprava pokrmu vám zabere zhruba dvacet minut a ze zmíněného množství surovin připravíte tři porce. Začněte tím, že si nahrubo nastrouháte sýr a k němu přidáte nakrájenou petržel. Vše dohromady dobře promíchejte.

Fotografie: Freepik

Poté je třeba nakrájejte maso na tenké drobné proužky a ty následně orestovat se solí a pepřem. Ideální je restovat na suché předehřáté pánvi asi dvě až tři minutky. Maso musíte neustále míchat. Pokud máte pánev bez nepřilnavého povrchu, bude potřeba pod maso použít trochu rostlinného oleje, na kterém bude restovat.

Nyní je čas nastrouhat na hrubém struhadle brambory a dobře je vyždímat od přebytečných tekutin. Poté přidejte vejce, mouku a sůl a promíchejte.

Fotografie: Pixabay

Začínáme smažit pokrm

Nyní předehřejte pánev s rostlinným olejem. Toho by mělo být tolik, že zakryje dno pánve. Nastrouhané brambory na něj rozprostřete a přitlačte je špachtlí.

Až budou brambory z jedné strany hotové, otočte bramborovou placku a na její polovinu dejte připravené orestované kuřecí kousky. Navrch posypte strouhaným sýrem s bylinkami a počkejte asi dvě, tři minuty než bude osmažená i druhá strana palačinky a sýr začne tát.

Fotografie: Unsplash

Poté překlopte maso volnou stranou bramboráku a smažte ještě asi minutu z každé strany. Pak už stačí jen pokrm naservírovat strávníkům. Ke kuřecímu masu v krajce můžete připravit ještě svěží zeleninový salát. Dobře bude chutnat rajčatový, ale také zelný salát.

V případě, že nemáte čas na přípravu salátu alespoň nakrájejte k jídlu čerstvou zeleninu jako jsou rajčata, papriky nebo okurky. Smažená bramborová placka jistě připomíná bramborák. Pokud tedy chcete, můžete klidně do brambor přidat také česnek, který pokrm ozvláštní.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]