Náš rodinný recept na marinované kuře zděděný po mém dědovi: Neodolá mu žádný člen rodiny, dělám ho každý víkend

Připravte si lahodné marinované kuře podle tohoto speciálnímu receptu, který jen tak někde nenajdete. Postup není náročný a výsledek opravdu stojí za to.

Připravit obyčejnou marinádu na kuře je docela snadné, ale udělat ji tak, aby se hosté pořádně najedli a nemohli se od lahodného pokrmu odtrhnout, to je něco úplně jiného. Díky tomuto receptu to ovšem pro vás nemusí být žádná velká výzva. Nejenže totiž chutná díky starému postupu naprosto lahodně, ale i samotnou přípravu zvládnete velmi hravě. Stačí se řídit níže uvedenými korky a váš výsledek ohromí naprosto celou rodinu. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Lahodné marinované kuře

Pokud již dlouho hledáte recept, kterým překvapíte při svátečným posezení svou rodinu či přátele, toto lahodné marinované kuře je přesně to, co hledáte. Jedná se totiž o starý postup, který si pro sebe kuchaři nechávali dlouhá léta. Dnes vám jej však naštěstí můžeme představit, abyste asi tuto lahodu mohli připravit i vy. Nemusíte se navíc bát – jedná se o poměrně snadný postup, který zvládne každý začínající kuchař či kuchařka. K přípravě pokrmu budete potřebovat následující ingredience.

  • 0,15 litru (nebo 150 gramů) kefíru
  • 1,5 čajové lžičky kuchyňské soli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky (pokud na vás bude marináda příliš slaná, tak pouze 1,5)
  • 1 čajová lžička medu
  • 1,5 kilogramu kuřecího masa
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku

Postup pro přípravu:

  • Nejprve nakrájejte kuře na malé kousky a dejte je do velké mísy – dobře je osolte a poté důkladně promíchejte rukama. Poté do mísy přidejte kefír a na její vrch položte talíř, aby se marináda nevylila. Několik minut mísou jemně třepejte, aby se kuřecí maso dobře promíchalo s přidanými ingrediencemi.

  • Nyní nechte maso marinovat přesně čtyřicet minut. Tato doba je dostatečně dlouhá k tomu, aby bylo kuře zcela nasáklé.
  • Rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje a vložte na ní marinované kusy kuřecího masa. Každý kus smažte ze všech stran asi 4 minuty, aby bylo krásně propečené. Jakmile budete mít hotovo, usmažené kuře přendejte na chvíli to jiné nádoby a nechte jej vychladnout.
  • Nyní kuře vraťte zpět na pánev, přidejte k němu prolisovaný česnek a přikryjte pokličkou – duste alespoň minutu a půl nebo dvě minuty. Dále přidejte med, rajčatovou omáčku a trochu sójové omáčky, přičemž všechny ingredience dobře promíchejte a poté znovu přikryjte. Vše vařte na mírném ohni, aby se kuře nepřichytilo a zcela nasáklo omáčkou.
  • Asi po deseti minutách můžete kuře vyndat (případně ho ještě 5 minut poduste) a poté jej rovnou podávejte. A máte hotovo, dobrou chuť!
Fotografie: Unsplash

Aby byl výsledný pokrm co nejchutnější, můžete si připravit ke kuřecím kouskům brambory s cibulkou. Jakmile takto připravené maso ochutnáte, pravděpodobně už nikdy nebudete chtít kuře na jiný způsob. Dejte si ovšem pozor na množství soli a sójové omáčky, aby marináda nebyla zbytečně slaná.