Zapomeňte na nudnou přípravu kuřecího masa. Jedinečné rolky zjemněné zakysanou smetanou potěší každého gurmána

Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového a nevíte, co by to mělo být, nabízí se zde jednoduché řešení. Kuřecími rolkami nepohrdne nikdo a navíc si pochutnáte.

Kuřecí maso může připadat mnoha lidem již obyčejné, jelikož se na talíři vyskytuje celkem často. Pokud si jej ovšem připravíte tímto způsobem, dostanete lahodnou pochoutku, která navíc bude i originální. Výhodou určitě je, že příprava je velice jednoduchá a díky tomu ji zvládne snad úplně každý, i zčátečník. Zároveň i ušetříte za suroviny, jelikož se tento recept neskládá z ničeho extra drahého.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Jeden kus kuřecího masa
  • Jedno balení rajčat
  • Jeden tavený sýr
  • 60 gramů obyčejného sýru dle chuti, nejlépe eidamu
  • Jednu mrkev
  • Dle chuti petržel
  • Dle chuti česnek
  • Dvě lžíce zakysané smetany
  • Dle chuti sůl, pepř a jakékoliv koření, které rádi používáte

  • Nůž
  • Naklepávač na maso
  • Misku
  • Prkénko
  • Špejle či párátko
  • Zapékací mísu či pekáč
  • Olej
  • Alobal

Nejprve si vezměte kuřecí maso a opravdu řádně jej opláchněte, abyste měli jistotu, že v něm nezbyly žádné případné nečistoty. Následně jej nakrájejte podélně na tenké plátky, něco jako když připravujete kuřecí řízky. Jakmile dokrájíte, tak maso naklepejte a snažte se to dělat tak, abyste měli maso roztáhlé do stran a tenké. Pro rolky je totiž takový tvar základem.

Rolky jsou lahodné s čímkoliv

Jakmile jste si maso nachystali, tak jej můžete ochutit tak, jak jste zvyklí. To znamená, že si vezmete sůl, pepř a všechno ostatní koření, které běžně používáte. Nechejte jej chvíli odležet, pokud máte čas, tak je určitě výhodné ho naložit den předem, aby se nasáklo chutí. Nyní se můžete pustit do jednoduché náplně. Vezměte si rajčata, nakrájejte je a vložte do misky. Přidejte k nim nastrouhaný sýr a následně i nastrouhanou a omytou mrkev. Samozřejmě dodejte i nasekanou petržel.

Následně přidejte zakysanou smetanu a nešetřete s ní, jinak se ingredience dostatečně nepropojí a nevytvoří potřebnou strukturu na naplnění. Opět zde platí, že pokud máte čas, můžete ji připravit den předem, aby se aspoň na chvíli odležela. To vám totiž zajistí, že se ingredience dokonale propojí a výsledná chuť bude stát za to. Teď už jen rolky vytvarujte a naplňte. To může působit děsivě, ale nebojte se, je to jednoduché. Plátky masa si rozložte na prkénko a na každý z nich dejte dostatečné množství náplně. Následně jej opatrně srolujte.

Pro zajištění jejich tvaru můžete použít párátka či špejle. Nyní si vezměte zapékací mísu či pekáč a vymažte ji olejem. Následně do ní všechny rolky umístěte a rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Přikryjte mísu alobalem a nechejte zapékat po dobu 35 minut. Alobal sundejte, zasypejte strouhaným sýrem a opět vložte do trouby, tentokrát nechejte mísu otevřenou a pečte jen 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. Jako přílohu můžete zvolit zeleninu, hranolky, krokety či brambory. Dobrou chuť!