Kuřecí prsa v marinádě z bylinek

Kuřecí maso je asi neoblíbenějším druhem masa u nás. Dá se využít mnoha způsoby – pečení, vaření, smažení. Využijete ho na polévku i na hlavní chod. V článku najdete recept, jak si z kuřecích řízků vykouzlit skvělý oběd nebo večeři.

Marináda se hodí na všechny druhy mas

Na kuřecí prsíčka v marinádě si připravte:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 1 polévkovou lžíci škrobu
  • 1 lžíci hořčice
  • Půl čajové lžičky koření na kuře a kurkumy
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Podle chuti feferonkové koření, pepř, sezamová semínka a sůl

Nejdříve smíchejte vejce s kurkumou, bylinkami a veškerým kořením, které jste si připravili. Vzniknout by měla hladká směs. Přidejte do ní hořčici a škrob a všechno znovu promíchejte.

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a posypte z obou stran solí. Přidejte olej, sůl a znovu všechno promíchejte. Všechny kousky masa ponořte do marinády a v ní je nechte alespoň dvě hodiny. Pokud chcete mít maso šťavnaté a měkké, nechte ho v marinádě celou noc.

Poté zahřejte olej na pánvi, vložte maso a smažte tak dlouho, dokud nezezlátne. Usmažená kuřecí prsa můžete posypat sezamovými semínky a nasekanými bylinkami.

Marinádu si můžete ochutit podle sebe

Tento druh marinády je univerzální a můžete ho použít na jakýkoliv jiný druh masa. Marinádu si samozřejmě můžete upravit podle chuti, někdo nemá rád pálivá jídla, místo feferonek tak může přidat sladkou papriku.

Hodí se sem také worchestrová omáčka. Na vepřové maso můžete použít marinádu, která obsahuje i med nebo pomerančový džus. Nebojte se experimentovat.

Základem každého receptu ale musí být kvalitní maso. Zvláště pokud se jedná o grilování v létě. V létě si můžete užívat grilování každý den a vytvářet různé druhy marinád podle toho, jaké maso zrovna budete grilovat.

V obchodech můžete zakoupit také již naložené maso v marinádě. U těch domácích ale víte, co v nich opravdu je, proto je lepší dát si tu práci a marinádu si namíchat doma.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]