Zapomeňte na obyčejná kuřecí prsa: Moje teta vymyslela recept, na který se po poslední oslavě každý ptá

Kuřecí prsa ve slanině

Kuřecí prsa jsou často zavrhovanou surovinou a to hlavně proto, že velmi často působí jako velmi suchá. Pokud ale víte, jak je správně připravit, dokážete během chvilky vykouzlit lahodný pokrm.

Kuřecí prsa jsou sice považována za dietní kus masa, nepatří ale k těm nejchutnějším. Je to hlavně proto, že se velmi rychle vysouší a pokrmy z nich nejsou nijak překvapivé. Díky jedné jediné ingredienci si ale snadno poradíme s oběma problémy, pokrm z kuřecího masa bude nejen chutný, ale i velmi vláčný.

Ingredience potřebné na přípravu obalovaných prsou:

  • 6 větších kuřecích prsou
  • 18-20 plátků slaniny
  • 100 g strouhaného sýra
  • 100 g vařené, uzené šunky
  • paprika
  • 2 zelené cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, pepř

směs na kuřecí maso

Kuřecí prsa naplníme, abychom zajistili jejich vláčnost

Nejprve si připravíme směs, kterou následně budeme plnit jednotlivá kuřecí prsa. Na tu budeme potřebovat nakrájet šunku, papriku a cibuli na malé kostičky. Směs umístíme do misky, kde všechny ingredience promícháme a přidáme k nim prolisovaný česnek. Jako poslední do mísy nastrouháme sýr a opět vše promícháme.

Kuřecí prsa se slaninou

Prsa si očistíme a podélně rozkrojíme

Omytá a očistěná kuřecí prsa si nakrojíme tak, aby nám v každém z nich vznikla kapsa. Nejprve je důkladně prosolíme, případně můžeme přidat i oblíbené koření. Jakmile je kapsa nejen připravená, ale i dochucená, naplníme ji připravenou směsí z šunky, papriky a sýra. Kapsu zavřeme tak, aby nám směs nevypadla ven, a celé prso obalíme 2 – 3 plátky slaniny.

Kuřecí roláda

Vše přendáme do trouby a necháme péct

Zabalená prsa umístíme do zapékací mísy, kterou jsme si předem vymazali trochou rostlinného oleje nebo máslem. Mísu přikryjeme alobalem a umístíme do předem vyhřáté trouby. Pokrm pečeme na 180 stupňů a to po dobu 40 minut. Poté odstraníme alobal a necháme v troubě dalších 15 minut, aby se nám vytvořila křupavá kůrka. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*