Kuřecí prsa jsou často zavrhovanou surovinou a to hlavně proto, že velmi často působí jako velmi suchá. Pokud ale víte, jak je správně připravit, dokážete během chvilky vykouzlit lahodný pokrm.
Kuřecí prsa jsou sice považována za dietní kus masa, nepatří ale k těm nejchutnějším. Je to hlavně proto, že se velmi rychle vysouší a pokrmy z nich nejsou nijak překvapivé. Díky jedné jediné ingredienci si ale snadno poradíme s oběma problémy, pokrm z kuřecího masa bude nejen chutný, ale i velmi vláčný.
Ingredience potřebné na přípravu obalovaných prsou:
- 6 větších kuřecích prsou
- 18-20 plátků slaniny
- 100 g strouhaného sýra
- 100 g vařené, uzené šunky
- paprika
- 2 zelené cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl, pepř
Kuřecí prsa naplníme, abychom zajistili jejich vláčnost
Nejprve si připravíme směs, kterou následně budeme plnit jednotlivá kuřecí prsa. Na tu budeme potřebovat nakrájet šunku, papriku a cibuli na malé kostičky. Směs umístíme do misky, kde všechny ingredience promícháme a přidáme k nim prolisovaný česnek. Jako poslední do mísy nastrouháme sýr a opět vše promícháme.
Prsa si očistíme a podélně rozkrojíme
Omytá a očistěná kuřecí prsa si nakrojíme tak, aby nám v každém z nich vznikla kapsa. Nejprve je důkladně prosolíme, případně můžeme přidat i oblíbené koření. Jakmile je kapsa nejen připravená, ale i dochucená, naplníme ji připravenou směsí z šunky, papriky a sýra. Kapsu zavřeme tak, aby nám směs nevypadla ven, a celé prso obalíme 2 – 3 plátky slaniny.
Vše přendáme do trouby a necháme péct
Zabalená prsa umístíme do zapékací mísy, kterou jsme si předem vymazali trochou rostlinného oleje nebo máslem. Mísu přikryjeme alobalem a umístíme do předem vyhřáté trouby. Pokrm pečeme na 180 stupňů a to po dobu 40 minut. Poté odstraníme alobal a necháme v troubě dalších 15 minut, aby se nám vytvořila křupavá kůrka. Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.
Napište komentář