Tuhle chuťově famózní paštiku dělám i 3x týdně. Má blahodárné zdravotní benefity a je hotová do pár minut

Zavařovací sklenice

Paštika je velmi oblíbenou svačinou, kterou si často mažeme na chleba nebo rohlík. Její příprava ale není tak náročná, jak by se mohlo zdát a rozhodně nás překvapí její jedinečná chuť.

Na přípravu lahodné paštiky již není potřeba žádné speciální nádobí nebo přístroje. Dokonce si lahodnou domácí paštiku dokážeme v pohodlí domova připravit ze základních ingrediencí. Její lahodná chuť se opře o kombinaci mletého masa a kuřecích jater. Příprava paštiky je sice časově náročná, její chuť ale rozhodně za tu námahu stojí.

Ingredience potřebné na přípravu domácí paštiky:

  • 2 kilogramy mletého vepřového masa
  • 1 kilogram kuřecích jater
  • 450 gramů tlustého masa, sádla
  • 400 gramů cibule
  • 400 gramů mrkve
  • sůl, černý pepř
  • sušený česnek

suroviny paštika

Než se vrhneme do vaření, je na řadě pořádná příprava

Jako první si k ruce vezmeme kuřecí játra, která pečlivě očistíme. Abychom měli jistotu, že jsou játra dokonale připravena, můžeme je spařit horkou vodou nebo na několik minut do ní vložit. Mleté maso, kuřecí játra a 350 gramů sádla poté prolisujeme mlýnkem na maso. Směs umístíme do nádoby a necháme v lednici odpočívat.

restovaná zelenina

pomazánka na chlebu

Výběr 2 TOP netradičních pomazánek s ředkvičkami: Výborné chlebíčky zajištěny. Jsou tak dobré, že je sníte i samotné po lžících

Připravené maso jednoduše promícháme se zeleninou

Mezitím si na kostičky nakrájíme cibule. Kromě najemno nakrájené cibule zpracujeme také mrkev, kterou si nastrouháme na hrubém struhadle. Zbylé sádlo nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozehřejeme trochu tuku a postupně sem přidáme cibuli a mrkev. Kombinaci této zeleniny necháme na pánvi smažit. Poté i tyto ingredience rozemeleme v mlýnku.

Zavařovací sklenice

Vzniklou směsí plníme sklenice a zavařujeme na zimu

Maso i směs zeleniny umístíme do mixéru, vše dochutíme ještě solí, pepřem a sušeným česnekem. Následně tuto směs rozmixujeme a to do té body, než nám vznikne jemná pasta bez hrudek. Aby bylo mixování snadnější, ke směsi postupně přiléváme ještě 150 mililitrů vody. Vzniklou směsí naplníme sklenice, které následně v hrnci zavaříme a to ideálně po dobu 5 hodin.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*