Lahodná pizza s tenkým okrajem, připravená s kefírem

Nejrychlejší pizza s tenkým okrajem, kterou připravíte s kefírem. Pokud máte nezvané a nečekané hosty, anebo jen chcete potěšit svou rodinu, tento recept je pro vás naprosto ideální. Obrovskou výhodou této pizzy je, že je velmi rychlá na přípravu a její chuť je naprosto jedinečná. Pokud máte rádi pizzu, tak ji jednoznačně musíte vyzkoušet. Zde je recept a postup, jak na to.

Potřebné suroviny na těsto:

  • 500 ml kefíru
  • 800 g mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžíce cukru

Příprava

Nalijte kefír do hluboké mísy. Přidejte vejce, olej, cukr a sůl. Mixujte do hladka pomocí metličky. Postupně přidávejte 700 g prosáté mouky spolu s jedlou sodou. Smíchejte vidličkou a lžící. Poté pracovní plochu posypte zbývající moukou, dejte tam těsto a pokračujte v hnětení rukou. Musí být homogenní, měkký a mírně lepkavý. Proto ho nemíchejte, dokud nezačne lepit na stůl, ale dokud na něm nezůstane malé množství mouky.

Těsto vytvarujte do tvaru koule a nechte 10 minut odpočívat. Mezitím si připravte to, co chcete dát na pizzu. Dát tam můžete cokoli, co jen chcete. Nejčastější je Salám na tenké plátky, mozzarella, rajčata a další zelenina. A samozřejmě nezapomeňte na rajčatovou omáčku, která na pizzu neodmyslitelně patří. Bez ní si pizzu nelze ani představit.

Teď už jen vyválet těsto a upéct

Až bude těsto hotové, rozdělte ho na 4 stejné kousky.

Vytvarujte je do koulí. Při práci na stole rozválejte každý kousek těsta do tvaru pizzy na tenko.

Mějte na paměti, že těsto během pečení kyne kvůli sodě. Pizzu přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Vrch namažte kečupem nebo rajčatovou omáčkou.

Rozložte suroviny, které jste vybrali (salám, sýr, zelenina).

Pizzu pečte asi 15 minut na 200 stupňů, dokud není vrchní část upečená a mozzarella se neroztaví.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]