Tento lahodný dortový krém dávám doslova do všeho. Díky receptu od mojí babičky šetřím spoustu času

Krém Charlotte hotový krém

Přinášíme vám recept na vynikající, lahodný a jemný krém, který budete moci využít nejen na dorty, ale i například na drobné zákusky. Zkrátka prakticky na jakékoli vámi oblíbené sladké pečivo.

Krém Charlotte se od ostatních „kolegů“ liší nejen chutí, ale také jednoduchostí přípravy. Tento krém se často používá jako náplň nebo ozdoba dortů a jiného pečiva. Má kořeny v evropské kuchyni, konkrétně v gastronomii francouzské. Jeho název je pravděpodobně odvozen od Šarloty (tedy Chrarlotte) Meklenbursko-Střelické, manželky krále Jiřího III. Tento krém má tedy „aristokratický původ“. Základem je kombinace másla, cukru, vajec a mléka, čímž vzniká bohatá a krémová textura. Tento krém je lehký a jemný, což jej činí ideálním pro lehké a elegantní dezerty.

Dortový krém Charlotte: Chutný a jemný

Přípravu krému Charlotte zvládne i začátečník, je totiž poměrně jednoduchá. Směs vajec, cukru a mléka se vaří na mírném ohni, dokud nezhoustne, a následně se smíchá s měkkým máslem, které jsme předtím ušlehali do nadýchané hmoty. Vznikne hladký, homogenní a velmi vzdušný krém. Navíc stačí přidat trochu kakaa, a voilà, máme tu čokoládovou variantu! Krém je potřeba uchovávat v chladničce, měli byste jej spotřebovat do několika dní. Tento krém je i univerzální, můžete jej použít nejen na zdobení dortů, ale i na plnění pečiva.

Ingredience

  • Máslo – 200 gramů;
  • Vejce – 2 kusy;
  • Cukr krupice – 4 polévkové lžíce;
  • Mléko – 100 mililitrů.
Pudinkový koláč

Dokonalý český jablečný pudink, který chutná 10x lépe než v cukrárně: Hodí se při každé příležitosti

Krém Charlotte - dort s krémem
Fotografie: Pixabay

Postup

  • Nejprve rozbijte vejce do hrnce, přidejte k nim cukr. Hmotu promíchejte a přilijte mléko.
  • Znovu promíchejte a dejte na oheň. Vařte na mírném plameni. Nezapomeňte neustále míchat, dokud směs nezhoustne.
  • Po zhoustnutí vypněte zdroj tepla a krém ochlaďte (můžete vložit do studené vodní lázně).
  • Změklé máslo ušlehejte do nadýchané hmoty.
  • Šlehejte bez přestání, lžící postupně přidávejte vychladlé mléko s vejci.
  • Krém by měl být vzdušný a homogenní.

Hotový krém je nejlepší uchovávat v chladničce v uzavřené nádobě. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*