Dorty, zákusky, dezerty… Kdo nepohrdne řezem s pěknou vrstvou krému, může vyzkoušet tento máslový s kondenzovaným máslem.
Krémové dorty se v našich končinách těší značné oblibě. Dopřáváme si je při oslavách, zajdeme si je vychutnat do kavárny či cukrárny. Ovšem takový lahodný a velejemný domácí krém z poctivého másla a dalších ingrediencí, to je, panečku, velká lahoda! Přitom jeho příprava není nikterak náročná. A přestože výsledkem je luxus hodný michelinské hvězdy, nebude vás ani stát velké finance.
Máslový dortový krém s kondenzovaným mlékem
Kondenzované mléko patří mezi možná méně využívané, zato však vynikající produkty. Jeho příjemná chuť a jazýčku lahodící textura dodává zákuskům originalitu. Dortový krém s máslem a kondenzovaným mlékem je jemný a není přehnaně sladký. Zároveň se s ním velmi snadno pracuje i při potahování dortů, kdy potřebujete, aby vrstva pod potahovou hmotou byla patřičně tučná a měla správnou hustotu. Recept vás i pomocí fotografií provede celou přípravou krok za krokem.
Ingredience:
- Kvalitní máslo 82,5 % – 200 g;
- Kondenzované mléko – 480 g.
Nejjemnější tiramisu, které jste kdy ochutnali: Tento recept z luxusní pražské cukrárny zná jen hrstka lidí
Postup přípravy máslového krému:
- Máslo vyndejte z lednice dostatečně předem, aby při pokojové teplotě stihlo povolit.
- Změklé máslo poté smíchejte ve hluboké míse s kondenzovaným mlékem.
- Krém dobře prohněťte vidličkou, aby se tuk pořádně spojil s kondenzovaným mlékem.
- Poté začněte šlehat metlami nebo ponorným mixérem.
- Šlehejte až do té chvíle, kdy se vytvoří homogenní hladká hmota.
- Pokračujte ve šlehání mixérem nebo ruční metličkou.
- Postupně vznikající krém začne houstnout a ingredience se budou více a více propojovat.
- Potom už bude stačit jen promíchat metličkou.
- Je velmi žádoucí, aby vzniklá hmota byla vzdušná.
- Dortový krém s máslem a kondenzovaným mlékem je připraven.
- Tip: Krém můžete použít nejen na velké dorty, ale i na malé zákusky.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář