Tajemství profesionálních cukrářů: Díky tomuto lahodnému máslovému krému chutná každý dort 10x lépe

Dortový krém máslo zalité mlékem

Dorty, zákusky, dezerty… Kdo nepohrdne řezem s pěknou vrstvou krému, může vyzkoušet tento máslový s kondenzovaným máslem.

Krémové dorty se v našich končinách těší značné oblibě. Dopřáváme si je při oslavách, zajdeme si je vychutnat do kavárny či cukrárny. Ovšem takový lahodný a velejemný domácí krém z poctivého másla a dalších ingrediencí, to je, panečku, velká lahoda! Přitom jeho příprava není nikterak náročná. A přestože výsledkem je luxus hodný michelinské hvězdy, nebude vás ani stát velké finance.

Máslový dortový krém s kondenzovaným mlékem

Kondenzované mléko patří mezi možná méně využívané, zato však vynikající produkty. Jeho příjemná chuť a jazýčku lahodící textura dodává zákuskům originalitu. Dortový krém s máslem a kondenzovaným mlékem je jemný a není přehnaně sladký. Zároveň se s ním velmi snadno pracuje i při potahování dortů, kdy potřebujete, aby vrstva pod potahovou hmotou byla patřičně tučná a měla správnou hustotu. Recept vás i pomocí fotografií provede celou přípravou krok za krokem.

Ingredience:

  • Kvalitní máslo 82,5 % – 200 g;
  • Kondenzované mléko – 480 g.
Nepečené tiramisu hotové posypané čokoládou

Nejjemnější tiramisu, které jste kdy ochutnali: Tento recept z luxusní pražské cukrárny zná jen hrstka lidí

Dortový krém míchání vidličkou

Postup přípravy máslového krému:

  • Máslo vyndejte z lednice dostatečně předem, aby při pokojové teplotě stihlo povolit.
  • Změklé máslo poté smíchejte ve hluboké míse s kondenzovaným mlékem.
  • Krém dobře prohněťte vidličkou, aby se tuk pořádně spojil s kondenzovaným mlékem.

Dortový krém šlehání ponorným mixérem

  • Poté začněte šlehat metlami nebo ponorným mixérem.
  • Šlehejte až do té chvíle, kdy se vytvoří homogenní hladká hmota.

Dortový krém šlehání řídkého krému růžovou metličkou

  • Pokračujte ve šlehání mixérem nebo ruční metličkou.

Dortový krém šlehání hustého krému růžovou metličkou

  • Postupně vznikající krém začne houstnout a ingredience se budou více a více propojovat.

Dortový krém vyšlehaný hustý krém s metličkou

  • Potom už bude stačit jen promíchat metličkou.

Dortový krém finální hustý krém v detailu

  • Je velmi žádoucí, aby vzniklá hmota byla vzdušná.
  • Dortový krém s máslem a kondenzovaným mlékem je připraven.
  • Tip: Krém můžete použít nejen na velké dorty, ale i na malé zákusky.
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*