Lahodný máslový krém s kondenzovaným mlékem pro úžasné dezerty

Budete připravovat domácí dezerty a nevíte si rady s krémem? Klasický máslový krém s kondenzovaným mlékem je univerzálním produktem, který můžete využít v kuchyni mnoha způsoby. Skvěle se bude hodin nejen do klasických dortů, ale také do sladkého pečiva nebo koláčů. Jeho výroba je přitom úžasně jednoduchá a potřebujete pouhé čtyři ingredience.

Co budete potřebovat?

Tento kulinářský základ je neuvěřitelně jednoduchý, rychlý a levný. Náklady jsou nízké především díky tomu, že potřebujete jen čtyři suroviny. A s těmi navíc ještě můžete trochu experimentovat. Pokud budete chtít jinou a jedinečnou chuť, můžete kondenzované mléko zaměnit za karamelizované. Získáte tím zcela novou chuť a přitom se pracovní postup nijak nezmění. Na přípravu základního krému potřebujete:

  • máslo – 200 g,
  • kondenzované mléko – 200 g,
  • vanilková esence – podle chuti,
  • rum – podle chuti.

Postup přípravy jedinečného krému

V první řadě si musíte několik hodin před začátkem výroby vyndat všechny přísady z lednice, aby získaly pokojovou teplotu.

Díky tomuto faktu bude krém nádherně jemný a homogenní. Navíc se všechny chuti budou moci dokonce spojit a získáte mnohem lepší chuť. Až budete mít vše připraveno, můžete dát máslo do misky a elektrickým šlehačem šlehat, dokud nezíská nádhernou a nadýchanou strukturu.

Při střední rychlosti to zabere asi 4 nebo 5 minut.

Až bude máslo vypadat jako zakysaná smetana, můžete do něj postupně přilévat kondenzované (nebo karamelizované) mléko. Nesmíte přitom přestat se šleháním. Mléko přidávejte velmi opatrně, ideálně vždy po jedné polévkové lžíci, aby mělo šanci se důkladně promíchat do másla.

Stejným způsobem tam přidejte vanilkovou esenci a rum. Konečný výsledek bude jemný, lahodný a úžasně nadýchaný.

Chcete-li, aby se s krémem lépe pracovalo, dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]