Lehký nepečený dort tří barev si zamilují věčně zaneprázdněné hospodyňky

Moderní doba je leckdy hektická, a tak i ty nejšikovnější hospodyňky někdy nestíhají postávat u plotny a péct sladké koláče a buchty pro své nejbližší. Vsadit tak mohou třeba na nepečený dort tří barev, který vypadá přímo skvostně. A ještě lépe chutná, přesvědčte se sami.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu nepečeného dortu tří barev?

Připravte si tyto ingredience:

  • 500 mililitrů pomerančového džusu
  • 45 gramů kukuřičného škrobu
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 140 gramů krupicového cukru
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce kokosových vloček
  • 25 gramů změklého másla
  • 10 gramů vanilkového cukru

Potřebovat na přípravu tohoto dezertu budete ideálně silikonovou formu na koláč. Je však možné vrstvit krémy i do skleněné mísy.

Jak postupovat při přípravě nepečeného dortu tří barev?

Nejdříve se pusťte do výroby pomerančového krému. Do rendlíku vlijte pomerančový džus a smíchejte ho s 50 gramy moučkového cukru a kukuřičným škrobem. Směs pak povařte na plotně po dobu jedné minuty do zhoustnutí.

Výsledný krém vlijte do skleněné mísy, nechte tuhnout a pokračujte kokosovou vrstvou.

V jiném menším hrnci smíchejte mléko spolu se 170 gramy cukru, vanilkovým cukrem a kokosovými vločkami. Suroviny povařte opět minutu a následně odstavte.

Krém zjemněte máslem a vlijte jeho polovinu na pomerančovou vrstvu v míse.

Dokončování nepečeného dortu a jeho servírování

Poslední vrstva bude kakaová, tudíž polovinu kokosové směsi ochuťte kakaovým práškem, dobře promíchejte a naneste na tu kokosovou.

Dezert nakonec překryjte potravinovou fólií a dejte po zchladnutí tuhnout do lednice na alespoň tři hodiny v kuse.

Až bude dort ztuhlý, vyjměte jej z lednice, pokrájejte na menší kousky a podávejte třeba se šlehačkou nebo čerstvým ovocem.

Hodit se bude i čokoládový či karamelový sirup. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]