Lepší plněný bramborák jste nejedli. A stačí jenom pár ingrediencí

Plněný bramborák je skvělým jídlem, které ukáže, že i z pár obyčejných ingrediencí může vzniknout báječná pochoutka. Pokud hledáte tip na oběd nebo večeři, tento recept bude zaručeně správnou volbou. Garantujeme, že si pochutnáte jak vy, tak kdokoliv komu dáte ochutnat.

Co budete potřebovat?

Aby se vám plněný bramborák povedl, je třeba mít po ruce správné ingredience. A těch není moc, ani nejsou nijak složité a nedostupné. Jde jenom o pár běžných věcí. Konkrétně těchto:

  • 500 g brambor
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 60 g tvrdého sýra
  • 1 lžíci sušených bylinek
  • 1 hrst bylinek
  • Sůl a pepř dle chuti

Jako první masová směs

Nebude to bramborák, který si nachystáte jako první, ale bude to masová směs. Základem je cibule, kterou budete na troše oleje lehce restovat, dokud takzvaně nezesklovatí.

Potom k cibuli přidáte kuřecí maso, nakrájené na kousky, a také osolené a opepřené. Restujete ho do té doby, dokud nebude dostatečně tepelně upravené.

Připravte si těsto na bramboráky

Když je maso hotové, tak ho dáte stranou a jdete chystat těsto na bramboráky. Postup není třeba dlouze rozebírat. Základem jsou brambory, které nastrouháte buď najemno, nebo také nahrubo, podle vaší preference.

Dále už stačí přidat ostatní ingredience, tedy vejce a také mouku a samozřejmě i trochu sušených bylinek. Do bramboráků se nejlépe hodí majoránka, ale použít můžete i cokoliv jiného. Opět záleží hlavně na vašich chuťových preferencích.

Plněný bramborák dokončíte snadno

Následně už stačí jenom rozehřát pánev a na ní nalít bramborákové těsto. Několik minut ho smažte z jedné strany. Potom ho opatrně otočte, aby se nepotrhal. Poté můžete začít s plněním. Na jeho polovinu dáte maso, nastrouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky.

Dokončíte restování bramboráku, přiklopíte ho a jídlo je hotové. Následně dáte na talíř, jenom tak bez přílohy. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]