Levný a chutný předkrm, který ocení nejenom vegetariáni

Soustředíte se na udržení štíhlé linie, nebo jste snad vegetarián? Pak vám udělá radost tento jednoduchý a velmi levný recept na předkrm, kde hraje prim především zelenina a vejce. Jedná se o pokrm, který je v podstatě velice lehký a neobsahuje ani příliš kalorií. Ideální jídlo na letní večeře, nebo společenská setkání s přáteli.

Jaké suroviny potřebujete k zhotovení předkrmu?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto ingredience:

  • 3 vařená vejce
  • kopr, petrželku, zelenou cibulku
  • 2 kusy rajčat
  • 2 stroužky česneku

Dále bude zapotřebí i těchto surovin: soli a pepře k dochucení a dvou lžic majonézy (při dietě lze použít lehkou verzi).

Jak postupovat při přípravě předkrmu?

Vařená a vychlazená vejce nastrouhejte na struhadle najemno do větší mísy. Pak se ujměte rajčat, umyjte je a pokrájejte na kolečka, dejte zatím stranou. Připravené čerstvé bylinky, jako je kopr, petržel a zelená cibulka nasekejte nadrobno a přidejte k vařeným vajíčkům do mísy a promíchejte. Následuje prolisovaný česnek, majonéza a dochucení solí a pepřem.

Všechny suroviny dobře propojte, aby vám vznikla kompaktní pomazánka. Rajčatová kolečka si pak naskládejte na talíř a na ně navrstvěte dostatečné množství vajíčkové pomazánky s bylinkami. Výborné je vylepšené směsi například strouhaným tvrdým sýrem, nebo tím taveným smetanovým. Pro milovníky nakládaných okurek je možné do pomazánky přimíchat i jemně pokrájené „kvašáky“. A jestli se bez masa prostě nedokážete obejít, přidejte do vajíčkové hmoty i dušenou šunku, nebo jinou oblíbenou uzeninu, jemně nastrouhanou.

Tato verze je bez pečiva, hodí se tak právě pro ty, kteří se snaží o redukci nadměrné hmotnosti. Pokud však s váhou nebojujete a dopřáváte si rádi různé druhy pečiva, volte ideálně opečenou bagetu, nejlépe celozrnnou. Přejeme vám dobré chutnání!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]