Zbylé housky už nikdy nevyhazuji. Podle tohoto levného receptu z nich dělám vynikající langoše

Neradi plýtváte jídlem a rádi byste spotřebovali housky, které se v chlebníku krčí dva nebo tři dny? Pusťte se do studentských langošů!

Langoše jistě všichni známe z nejrůznějších jarmarků, trhů, food festivalů a jiných akcí. Jde o placku připravenou z kynutého těsta, osmaženou ve vysoké vrstvě tuku, dochucenou různým způsobem. Jak již i název napovídá, jde o jídlo pocházející z Maďarska. Jeho příprava není složitá, navíc v dnešní době lze využít pro mísení a kynutí těsta například domácí pekárnu.

Studentské langoše: Jídlo za pár kaček

Pokud rádi spotřebováváte zbytky, šetříte přírodu i peníze, nebo pokud si pochutnáváte i na chlebu ve vajíčku, bude pro vás tento recept jasnou volbou, zamilujete si jej. Principem je totiž pouze namočení starších housek ve vajíčku a následné osmažení stejným způsobem, jakým se připravují langoše klasické, tedy ve vysoké vrstvě oleje – tak, aby v něm langoše plavaly. Ochutit je můžete, jak je vám libo. V našich končinách je asi nejoblíbenější kombinace kečupu, česneku a strouhaného sýra.

Ingredience na studentské langoše:

  • Starší housky
  • Vejce (dle množství housek)
  • Špetka soli
  • Olej na smažení
Plněné bramboráky

Tyto vylepšené bramboráky od mé babičky z Brna nemají konkurenci. Dělám je téměř pořád

Ingredience na dochucení:

  • Česnek
  • Kečup
  • Strouhaný sýr

Další tipy na ochucení:

  • Zakysaná smetana a bylinky
  • Šunka a sýr
  • Rukola a rajčata

Sladké ochucení:

  • Cukr a skořice
  • Marmeláda nebo džem

Studentské langoše housky v ubrousku

Postup přípravy langošů:

  • Housky namočte ve vajíčku.
  • Olej do pánve nalijte v takové vrstvě, aby se langoše nedotýkaly dna.
  • Dostatečně olej rozpalte (vyzkoušejte tak, že do něj vhodíte malý kousek housky – jakmile se začne smažit, je tuk správně rozehřátý).
  • Langoše osmažte po obou stranách. Pozor na připálení, smažení jde velice rychle (z každé strany maximálně 2 minuty).
  • Langoše položte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  • Ochuťte dle svých preferencí. Budete-li přidávat česnek, můžete langoše potřít celým stroužkem nebo česnek prolisovat.

Studentské langoše hotový langoš s rajčaty a rukolou na tácku

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*