Pokud milujete polévky a nedokážete si bez nich hlavní chod připravit, určitě vás potěší tato. Podává se totiž v luxusních restauracích a skvěle nahradí i hlavní chod.
V dnešní době už lidé téměř zapomínají na to, že by si mohli dávat i polévky místo hlavních chodů a většina osob si je tedy dává před hlavním chodem. Pokud patříte mezi milovníky polévek, jistě by vás mohla zaujmout i tato luxusní polévka, která je plná zeleniny a kuřecího masa. Dopřát si ji tedy můžete i místo hlavního chodu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu této polévky budete potřebovat následující suroviny:
- kuřecí maso
- 3 ks brambory
- 100 g hub
- 30 g máslo
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks paprika
- 1 ks celer
- 2 ks stroužky česneku
- 1 ks chilli paprička
- olivový olej
- sůl podle chuti
- rozmarýn podle chuti
- sušená petržel podle chuti
- kopr podle chuti
Polévka není složitá na přípravu
Hned jak se vrhnete na přípravu této polévky, začněte tím, že si vezmete kuřecí maso a nakrájíte jej nadrobno. Poté tyto kousky dejte do hrnce s olivovým olejem a se 30 gramy másla. Následně můžete kuřecí maso takto opékat asi 3 minuty z každé strany. Zatímco budete smažit maso, nakrájejte si nadrobno i celer a poté jej přidejte ke kuřecímu masu do hrnce.
Zpracujte všechny suroviny na polévku
Protože ve správné a hodně syté polévce nesmí chybět houby, můžete si je nyní vzít a nakrájet je na kousky. Tyto kousky přidejte také do hrnce a smažte je. Ze začátku je příprava polévky hlavně o tom, že si předem nachystáte suroviny a poté je postupně dáváte do hrnce. V momentě, kdy si všimnete, že už jsou houby také měkké, můžete přidat koření, jako je chilli paprička a česnek. Toto koření dejte do hrnce, nechte jej smažit asi 10 minut a průběžně míchejte.
Do polévky dejte i brambory
Většina polévek zasytí každý žaludek díky tomu, že obsahují hodně surovin. U této polévky tomu není jinak, a proto si v této fázi přípravy vezměte brambory, oloupejte je a nakrájejte je na kostičky. Tyto kostičky následně dejte do hrnce a vše zalijte vodou. Bude vám stačit asi 1,5 l vody. Aby se brambory uvařily, vařte polévku asi 15 minut a hrnec zakryjte pokličkou.
Na pánvi si připravte mrkev s bylinkami
Než se brambory uvaří, máte dostatek času na to, abyste si vzali pánev a dali na ní olej společně s nadrobno nakrájenou cibulkou. Postupně do pánve přidejte také najemno nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev, sůl, sušenou petrželku a rozmarýn. Všechny suroviny smažte na pánvi po dobu asi 7 minut. Jakmile budete mít hotovo, dejte tyto suroviny do polévky hned poté, co se dovaří brambory. Vše nakonec povařte ještě 20 minut a hned poté můžete podávat.
Napište komentář