Luxusní bramborová polévka s kuřecím masem: Zasytí, zahřeje a detoxikuje tělo od hlavy až k patě

polévka s kuřecím masem

Pokud milujete polévky a nedokážete si bez nich hlavní chod připravit, určitě vás potěší tato. Podává se totiž v luxusních restauracích a skvěle nahradí i hlavní chod.

V dnešní době už lidé téměř zapomínají na to, že by si mohli dávat i polévky místo hlavních chodů a většina osob si je tedy dává před hlavním chodem. Pokud patříte mezi milovníky polévek, jistě by vás mohla zaujmout i tato luxusní polévka, která je plná zeleniny a kuřecího masa. Dopřát si ji tedy můžete i místo hlavního chodu.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu této polévky budete potřebovat následující suroviny:

  • kuřecí maso
  • 3 ks brambory
  • 100 g hub
  • 30 g máslo
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks paprika
  • 1 ks celer
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl podle chuti
  • rozmarýn podle chuti
  • sušená petržel podle chuti
  • kopr podle chuti

Polévka není složitá na přípravu

Hned jak se vrhnete na přípravu této polévky, začněte tím, že si vezmete kuřecí maso a nakrájíte jej nadrobno. Poté tyto kousky dejte do hrnce s olivovým olejem a se 30 gramy másla. Následně můžete kuřecí maso takto opékat asi 3 minuty z každé strany. Zatímco budete smažit maso, nakrájejte si nadrobno i celer a poté jej přidejte ke kuřecímu masu do hrnce.

Zpracujte všechny suroviny na polévku

Protože ve správné a hodně syté polévce nesmí chybět houby, můžete si je nyní vzít a nakrájet je na kousky. Tyto kousky přidejte také do hrnce a smažte je. Ze začátku je příprava polévky hlavně o tom, že si předem nachystáte suroviny a poté je postupně dáváte do hrnce. V momentě, kdy si všimnete, že už jsou houby také měkké, můžete přidat koření, jako je chilli paprička a česnek. Toto koření dejte do hrnce, nechte jej smažit asi 10 minut a průběžně míchejte.

vaření hrnec
Fotografie: Pixabay

Do polévky dejte i brambory

Většina polévek zasytí každý žaludek díky tomu, že obsahují hodně surovin. U této polévky tomu není jinak, a proto si v této fázi přípravy vezměte brambory, oloupejte je a nakrájejte je na kostičky. Tyto kostičky následně dejte do hrnce a vše zalijte vodou. Bude vám stačit asi 1,5 l vody. Aby se brambory uvařily, vařte polévku asi 15 minut a hrnec zakryjte pokličkou.

Na pánvi si připravte mrkev s bylinkami

Než se brambory uvaří, máte dostatek času na to, abyste si vzali pánev a dali na ní olej společně s nadrobno nakrájenou cibulkou. Postupně do pánve přidejte také najemno nakrájenou papriku, nastrouhanou mrkev, sůl, sušenou petrželku a rozmarýn. Všechny suroviny smažte na pánvi po dobu asi 7 minut. Jakmile budete mít hotovo, dejte tyto suroviny do polévky hned poté, co se dovaří brambory. Vše nakonec povařte ještě 20 minut a hned poté můžete podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*