Skvělý recept na voňavou a naprosto báječnou broskvovou marmeládu. Už ji nebudete kupovat

Tato marmeláda vám zachutná natolik, že už nikdy nebudete chtít žádnou kupovat v obchodě. K tomu je velmi jednoduchá na přípravu.

Pokud se vám na zahradě urodilo velké množství broskví, a vy nevíte, co s nimi, ale rozhodně je nechcete vyhazovat, vyzkoušejte si udělat tuto skvělou marmeládu. Je totiž tak voňavá a slaďoučká, že už nebudete chtít nikdy jíst jinou. Její příprava vám nezabere moc času a navíc si jí můžete udělat tolik, kolik jen budete chtít. Tak co, vyzkoušíte si ji?

Co budete potřebovat

  • 1 kg cukru
  • 800 ml vody
  • 2-3 plátky citronu
  • 1 kg broskví oloupaných

Domácí marmeláda za pár chvil

Nejprve si buď broskve natrhejte a nebo kupte v obchodě. Myslete ale na to, že musí být opravdu měkké, sladké a zralé, takže je pečlivě vybírejte. Omyjte je, oloupejte a zbavte pecek. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Ty poté vložte aspoň na hodinu do vody s plátky citronu. Místo normální vody z kohoutku můžete použít směs vody a jedlé sody, voda tak bude čistější. Na 2 litry vody dejte 2 lžičky soli.

Nyní si připravte sirup z 800 ml vody a 1 kg cukru. Vařte, dokud vám nevznikne sladký a hustější sirup. Poté sceďte plátky broskví a přidejte je do sirupu. Hrnec stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte odpočívat asi 20 minut. Poté dejte hrnec zpět na oheň, přidejte plátky citronu a vařte, dokud vám nevznikne marmeláda.

A marmeláda je hotová

Horkou marmeládu si nyní nalijte do sterilizovaných sklenic. Sklenice uzavřete čistými víčky, poté je dejte do teplých utěrek a nechte je pomalu vychladnout. Na nic nespěchejte, vyplatí se počkat a postupovat přesně podle uvedených kroků. Po úplném vychladnutí můžete sklenice uložit do spíže. A máte hotovo, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*