Nejchutnější domácí sušenky s marmeládou. Tento recept si určitě oblíbíte díky jeho snadnosti! Měkké a hezky drobivé

Čaj o páté s chutnými sušenkami je sice spíše anglickým zvykem, ale k dobré černé kávě si určitě také rádi dáte chutný moučník. Domácí sušenky s meruňkovou marmeládou vám přijdou k chuti.

Čajové pečivo bývá trvanlivé, pokud ho tedy dříve nesníte. Podává se k čaji i ke kávě, hodí se nabídnout hostům jako občerstvení. Není na škodu ho mít doma v zásobě, když vás honí mlsná. Aspoň máte něco dobrého po ruce. Tento typ pečiva si můžete upéct i doma. Sušenky jsou chutnější až druhý den po upečení, až se chvíli zaleží.

Co budete potřebovat na přípravu domácího pečiva

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • meruňkový džem nebo marmeláda (možno použít i jinou marmeládu)
  • 1 lžička oleje
  • 50 g rozpuštěné čokolády

Postup přípravy

  • Změklé máslo dáte do mísy a společně s moučkovým cukrem našleháte do pěny.
  • Postupně budeme do másla s cukrem zašlehávat žloutky.
  • Do vzniklého těsta opatrně prosejeme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme.
  • Nyní dáme těsto do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a na něm budeme pomocí tvořítka dělat kolečka o průměru asi 3 centimetry.

  • Troubu vyhřejeme na teplotu 180 °C a dáme do ní plech. Pečeme po dobu 12 až 15 minut. Je třeba si dávat pozor na to, abychom je nespálili.
  • Po upečení necháme sušenky vychladnout.
  • Slepíme vždy dvě kolečka k sobě meruňkovou marmeládou nebo džemem. Místo ní lze použít marmeládu i jahodou, malinovou nebo rybízovou podle toho, co máte zrovna doma v zásobě a čemu dáváte přednost.
  • Ve vodní lázní roztavíme čokoládu na vaření, kterou rozředíme olejem. Vzniklou polevou ozdobíme upečené sušenky.
  • Sušenky necháme uležet do druhého dne a můžeme je začít podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]