Vanilkové kostky s karamelem, pudinkem a nadýchanou šlehačkou: Každý teď hledá tento letní recept

Sušenkové dezerty jsou úžasné v tom, že z hlediska pečení s nimi máte o dost méně práce a téměř stoprocentní jistotu, že se vám vždy povedou správně připravit. 

Udělejte si lepší den či hezký večer se svou milovanou polovičkou a okořeňte ho s pomocí tohoto chutného dezertu, se kterým se ani moc nenadřete. Jeho základ je totiž tvořen ze sušenek, což vám ubírá všechnu práci, kterou byste jinak měli s pečením těsta. Nejlepší je na něm bezpochyby jeho karamelová vrstva, ale dokonalost mu dodává i pudinkový krém a šlehačka, která celé toto mistrovské dílo korunuje. Nejhorší částí je jen čekání, než zatuhne, to je potom zkouška trpělivosti ho nesníst rovnou z formy.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Základ:

  • Máslové sušenky – 300 g

Karamelová náplň:

  • Cukr krystal – 250 g
  • Smetana ke šlehání – 100 ml
  • Máslo – 100 g

Pudinkový krém:

  • Vejce – 2 kusy
  • Cukr krystal – 100 g
  • Vanilkový cukr/esence – 1 lžička
  • Hladká mouka – 40 g
  • Kukuřičný škrob – 40 g
  • Plnotučné mléko – 500 ml
  • Změklé máslo – 200 g

Na ozdobu:

  • Smetana ke šlehání – 500 ml
  • Strouhaná čokoláda – dle chuti

Pro přípravu karamelu si nachystejte menší hrnec a nasypejte do něj cukr krystal. Začněte jej postupně ohřívat a za stálého míchání v tom pokračujte, dokud nezačne karamelizovat. Poté k němu přilijte smetanu ke šlehání a za stálého míchání vytvořte karamel. Přidejte do něj máslo a po promíchání odstavte hrnec ze sporáku.

Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do většího hrnce a přidejte k nim hladkou mouku, vanilkový cukr, kukuřičný škrob a cukr krystal. Postupně přilévejte plnotučné mléko a za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne.

Dezert ocení každá vaše návštěva

Jakmile se tak stane, tak sundejte hrnec ze sporáku a vyčkejte, než pudink trochu vychladne, do té doby ho zakryjte potravinářskou fólií. Po vychladnutí do něj dejte máslo a zašlehejte ho. Nachystejte si formu, ve které budete dezert tvořit a naskládejte do ní sto gramů sušenek. Polijte je karamelovou směsí a dejte na ni dalších sto gramů sušenek.

Na ně dejte vanilkový pudink, důkladně ho rozprostřete a naskládejte na něj poslední zbytek sušenek. Smetanu ke šlehání nalijte do větší formy a vyšlehejte ji, dokud nebude tvořit kopečky. Pokud chcete, zašlehejte do ní i trochu cukru. Následně ji naneste na vrch dezertu a ozdobte ho ještě strouhanou čokoládou. Hotový dezert dejte na noc do lednice a ráno ho můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*