Majitelka cukrárny mi dala recept na mléčné řezy bez pečení. Chutí trumfne i drahé načančané zákusky

Mnoho lidí miluje dezerty, ale nemají rádi jejich zdlouhavou přípravu společně s pečením. Tento dezert je přesným opakem. Nemusí se péct a jeho příprava je velmi jednoduchá. 

Pokud chcete něčím pohostit vaši návštěvu nebo byste chtěli raději udělat něco dobrého sami pro sebe, můžete si vyzkoušet domácí mléčný řez. Je plný sladkých věcí, takže je skvělou volbou pro ty, kteří mají často chuť na sladké. Připravit mléčný řez zvládnou i začátečníci v kuchyni, jelikož není složitý.

Jaké ingredience budete potřebovat

  • 20 ks kávové sušenky
  • 50 gramů máslové sušenky
  • 500 g Nutella
  • 600 ml 30% smetany
  • 2,5 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 šálky sušeného mléka
  • 500 g mascarpone
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů

Jak připravit domácí řezy

Jakmile si přichystáte všechny potřebné suroviny, namočte kávové sušenky v mléce. Poté je umístěte do nádoby, ve které chcete domácí řezy připravovat. Na sušenky následně natřete 5 lžic Nutelly. Na natřené sušenky opět pokládejte kávové sušenky, jež jste si předtím také namočili v mléce.

Příprava není vůbec složitá

Nyní si k ruce vezměte hrnec, do kterého dáte smetanu, med, máslo a sušené mléko. Suroviny začněte pomalu ohřívat a míchejte je do té doby, dokud se vše nerozpustí. Jakmile budou potraviny hezky smíchané a promíchané hrnec sundejte z plotny. Poté do něj přidejte ořechy, sýr, mascarpone a zamíchejte.

Zpracujte pečlivě suroviny

Do větší misky si nalijte 200 ml smetany a vyšlehejte ji mixérem. To, že je smetana vyšlehaná správně, poznáte tak, že je tuhá a ani při otočení misky se nevyklopí. Do ušlehané smetany přidejte 125 gramů sýru a smíchejte. K těmto surovinám přimíchejte obsah hrnce a promíchejte. Nakonec tuto směs nalijte do nádoby na sušenky a opět navrch přiložte máslové sušenky.

Čokoládová poleva patří nahoru

Jelikož máte téměř všechno hotové, neměli byste zapomínat na čokoládovou polevu, kterou je potřeba také připravit. Stačí si vyšlehat 200 ml smetany, přidat 250 g sýru mascarpone a 350 g Nutelly. Vše promíchejte, a nakonec nalijte na vrch nádoby, ve které máte sušenky a mléčnou náplň. Nyní máte hotovo a dezert stačí dát vychladit na 4 hodiny do lednice. Po uplynutí této doby můžete řez nakrájet na kousky a podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*